12. října 2016 • 09:12

Zakletý úvod turnaje? Berdych znovu nezvládl první zápas, v Šanghaji končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych podruhé za sebou prohrál hned svůj první zápas na turnaji. Na Masters v Šanghaji sedmý nasazený podlehl v druhém kole v utkání plném chyb Marcelu Granollersovi ze Španělska 6:7, 6:7 a výrazně si zkomplikoval postup na Turnaj mistrů.



Jednatřicetiletý Berdych se před deseti dny naladil na závěr sezony ziskem titulu v Šen-čenu, pak však dvakrát ztroskotal. V Pekingu prohrál ve dvou setech s Gillesem Müllerem z Lucemburska a další překvapivou porážku utrpěl dnes.

V duelu se 43. tenistou světa Granollersem, s nímž v dosavadních čtyřech vzájemných duelech neztratil ani set, byl Berdych horším hráčem. Udělal 40 nevynucených chyb (soupeř 24) a nevypracoval si ani jeden brejkbol, přičemž sám musel tři odvracet. V tie-breaku prvního setu nevyužil český tenista příznivý stav 4:2 a ztratil ho 4:7, v druhé zkrácené hře získal jediný bod esem za stavu 0:6.

Berdych tak nevyužil šanci připsat si v Šanghaji slušnou porci bodů do žebříčku o Turnaj mistrů. Nejlepší český tenista zůstal na devátém, prvním nepostupovém místě pro Londýn, a ztrácí 335 bodů na osmého Rakušana Dominica Thiema, který v Číně nestartuje.

Dvouhra - 2. kolo:
Granollers (Šp.) - Berdych (7-ČR) 7:6 (7:4), 7:6 (7:1),
Wawrinka (3-Švýc.) - Edmund (Brit.) 6:3, 6:4,
Goffin (11-Belg.) - Paire (Fr.) 6:1, 7:6 (7:0).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud