20. října 2016 • 15:46

Koncert Kvitové! V Lucemburku vyhrála 6:2 a 6:0 a je v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová postoupila v Lucemburku hladce do semifinále. Turnajová jednička deklasovala osmou nasazenou Švédku Johannu Larssonovou za necelou hodinu 6:2, 6:0. Ve čtvrtfinále naopak skončila druhá česká reprezentantka Denisa Allertová, která prohrála s třetí nasazenou Nizozemkou Kiki Bertensovou za 55 minut 0:6, 4:6.



Jedenáctá hráčka světového žebříčku Kvitová si zahraje o postup do finále turnaje WTA letos potřetí, vítězství slavila na začátku října ve Wu-chanu. Semifinále hrála i na olympijských hrách, kde nakonec získala bronz.

Ve čtvrtém vzájemném zápase s Larssonovou si sice Kvitová prohrála první dvě podání, mrzet ji to ale tentokrát nemuselo. Soupeřka totiž nedokázala udržet svůj servis ani jednou v celém utkání a ani napočtvrté na Kvitovou nestačila.

Allertová po kanáru v prvním setu ve druhé sadě vedla 4:3, v následujících třech hrách ale získala jen dva fiftýny. Jejím nejlepším letošním výsledkem zůstává zářijové semifinále v Taškentu.

Třiadvacetiletá Allertová, která v předchozím duelu s krajankou Terezou Smitkovou odvrátila tři mečboly, prohrála s o rok starší soupeřkou i druhý vzájemný zápas. Aktuálně stá hráčka světa podlehla Bertensové, jež je na žebříčku o 78 míst výše, i loni v Hobartu.

Tenisový turnaj žen v Lucemburku (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Bertensová (3-Niz.) - Allertová (ČR) 6:0, 6:4,
Kvitová (1-ČR) - Larssonová (8-Švéd.) 6:2, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud