21. října 2016 • 13:50

Los Turnaje mistryň: Plíškovou čeká obhájkyně titulu, vyhne se jedničce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Karolína Plíšková se na Turnaji mistryň v Singapuru utká v Bílé skupině s polskou obhájkyní titulu Agnieszkou Radwaňskou a Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. Jméno poslední soupeřky ve čtyřčlenné skupině ještě není jisté, o osmé postupové místo na závěrečný podnik sezony stále bojují Britka Johanna Kontaová a Světlana Kuzněcovová. Ruska na turnaji v Moskvě postoupila do finále a k účasti v Singapuru jí schází už jen jediné vítězství.



"Užívám si, že tady můžu být. Mohlo to být horší, ale samozřejmě i lepší. Všechny soupeřky znám a jsem na ně dobře připravená," řekla k losu Plíšková, která do turnaje vstoupí pondělním zápasem s Muguruzaovou.

Do Červené skupiny dnešní slavnostní losování v dějišti turnaje zařadilo světovou jedničku Angelique Kerberovou z Německa, Rumunku Simonu Halepovou, Madison Keysovou z USA a Slovenku Dominiku Cibulkovou.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková se tak při svém debutu na prestižní akci utká se soupeřkou, které se chtěla nejvíce vyhnout. S aktuální světovou trojkou Radwaňskou prohrála všech šest dosavadních zápasů a ještě nezískala ani set.

"Je chytrá a moje hra jí asi sedí. Nikdy jsem proti ní neodehrála dobrý zápas. Je šikovná, umí stopbaly a prohozy a má nepříjemnou hru, ale mohla bych jí konečně porazit," řekla Plíšková.

Španělku Muguruzaovou letos zdolala cestou za titulem v Cincinnati a ze čtyř duelů s ní prohrála jen jednou před třemi lety v Paříži. "To je moje krevní skupina. Hraje se mi s ní líp, protože je tam víc chyb. Hraje odvážnější tenis a tolik se nenadřu," řekla o letošní vítězce Roland Garros, které se v posledních týdnech tolik nedařilo. "Ale je to pořád dobrá hráčka. Zase se trošku zvedla. Bude připravená," podotkla Plíšková.

Na tenistky čeká pomalejší povrch, který bude vyhovovat spíš hráčkám typu Kerberové, Radwaňské či Halepové. "Loni jsem zaregistrovala, že si některé hráčky hodně stěžovaly, ale Petra (Kvitová) se dostala do finále. Možná bude víc vyhovovat obranářkám, ale neznamená to, že nejdou porazit. Všude je šance, i když je povrch pomalejší. Tak to bude o dva tři míčky trvat déle," řekla Plíšková.

Hráčky se na Turnaji mistryň tradičně utkají ve skupině každá s každou a vždy dvojice nejlepších postoupí do semifinále. Celková dotace činí sedm milionů dolarů a neporažená vítězka si může na konto připsat přes dva miliony. Hrát se začne v neděli 23. října.

Složení základních skupin tenisového Turnaje mistryň v Singapuru:

Červená skupina:

Angelique Kerberová (1-Něm.), Simona Halepová (3-Rum.), Madison Keysová (6-USA), Dominika Cibulková (7-SR).

Bílá skupina:

Agnieszka Radwaňská (2-Pol.), Karolína Plíšková (4-ČR), Garbiňe Muguruzaová (5-Šp.), Johana Kontaová/Světlana Kuzněcovová (8-Brit./Rus.).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud