23. října 2016 • 16:20

Kerberová na úvod Turnaje mistryň zdolala Cibulkovou po třísetové bitvě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rumunská tenistka Simona Halepová zahájila Turnaj mistryň v Singapuru vítězstvím 6:2, 6:4 nad Američankou Madison Keysovou. Ve druhém utkání Červené skupiny se na výhru hodně nadřela světová jednička Angelique Kerberová. Němka porazila Slovenku Dominiku Cibulkovou 7:6, 2:6 a 6:3.



Světová čtyřka Halepová zvládla úvodní duel závěrečného turnaje sezony za 69 minut. Debutantka na vrcholu sezony Keysová soupeřce situaci usnadňovala množstvím nevynucených chyb. Těch nakonec nakupila 41 oproti dvanácti chybám solidně a vyrovnaně hrající Rumunky, která přišla jen o jeden servis.

Halepová porazila Keysovou popáté z šesti zápasů a letos už počtvrté. "Měla jsem díky tomu výhodu a od začátku se cítila výtečně. Hrála jsem přesně, co jsem potřebovala. Míče odskakují nízko, což mi sedí. Byla jsem silná na nohách a jsem ráda, že jsem do turnaje vstoupila dobrým výkonem," řekla Halepová.

Simona Halepová v úvodním duelu na Turnaji mistryň proti Madison KeysovéFoto Reuters

Kerberová potřebovala dvě hodiny a 17 minut, aby přetlačila ve formě hrající Cibulkovou. První set získala v tie-breaku 7:5, ale ve druhém vládla nadšeně hrající Slovenka, která je mezi nejlepší osmičkou sezony poprvé.

Ve třetí sadě získala Cibulková brejk na 2:1, o který ale vzápětí přišla a po další ztrátě servisu čistou hrou prohrávala 2:4. Za stavu 3:5 si ještě vybojovala postupně dva brejkboly, ale neuspěla a Kerberová proměnila první mečbol.

"Jsem nadšená, že jsem zpět, protože atmosféra tady je báječná," řekla Kerberová. "Domi (Cibulková) hraje v posledních týdnech skvěle, ale byla jsem na to připravená a věděla, že musím hrát svůj nejlepší tenis. Ve třetím setu jsem se hodně soustředila na servis, což mi vyšlo. Hrála jsem trpělivě i agresivně a těsně to vyšlo," dodala.

Jediná česká zástupkyně v singlové soutěži v Singapuru Karolína Plíšková vstoupí do turnaje v pondělí. Její první soupeřkou bude Španělka Garbiňe Muguruzaová.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Červená skupina:
Halepová (3-Rum.) - Keysová (6-USA) 6:2, 6:4,
Kerberová (1-Něm.) - Cibulková (7-SR) 7:6 (7:5)

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud