24. října 2016 • 21:35

Plíšková po obratu: Přišlo mi, že je všechno proti mně. I lajnoví rozhodčí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Poprvé dávala Karolína Plíšková rozhovor ve dvě hodiny v noci. Španělku Garbiňe Muguruzaovou na Turnaji mistryň porazila v utkání, které začalo v pondělí a skončilo v úterý. Poté mezi novináři vtipkovala, že se vzbudí až ve středu. Čtyřiadvacetiletá Plíšková při svém debutu mezi elitní osmičkou sezony odvrátila mečbol a letošní vítězku Roland Garros porazila po velkém boji 6:2, 6:7 a 7:5.



"Teď mám samozřejmě dobrou náladu, ale jeden míček mohl být jinak a byla bych smutná," řekla Plíšková, která odvrátila mečbol za stavu 2:5 ve třetím setu a pak získal pět her v řadě.

Dlouhou bitvu s mnoha zvraty a šťastným koncem si bude pamatovat. "Asi budu hodně dlouho vzpomínat. Na jakémkoliv turnaji by to bylo vzácné, ale při premiéře na Turnaji mistryň je to ještě vzácnější," řekla.

Zápas měla přitom výborně rozjetý. "Set a půl jsem byla lepší," konstatovala Plíšková, která vedla 6:2 a 3:1 a ještě 3:0 v tie-breaku. "V tom jsem nedala první servis, což je velká chyba. Jinak si nemůžu nic vyčítat," uvedla.

Muguruzaová se v polovině druhé sady výrazně zlepšila a diktovala tempo výměn. "Máme podobný styl, a když se jedné z nás daří, tak se proti tomu nedá nic moc dělat. Musíte jen čekat na svoji šanci a ta přišla," řekla Plíšková.

Karolína Plíšková v úvodním setu jasně dominovalaFoto Reuters

Pomohlo i jestřábí oko

Ve třetí sadě prohrávala 0:4 a 2:5, ale pořád neztrácela hlavu. "Podle svých slov byla v tu chvíli stejně klidná, jako když vyhrála první set. "Neměla jsem dojem, že je problém v mé hře. Ona hrála výtečně a do stavu 2:5 podávala skvěle. Bylo těžké jí prolomit servis. Nevím, jestli v koncovce znervózněla, nebo to chtěla dokončit rychle, ale začala odzadu chybovat a pomohla mi chybami," řekla česká tenistka.

Ve třetím setu Plíškové několikrát pomohlo i jestřábí oko. Lajnoví rozhodčí totiž často chybovali. Po jednom z míčů už si Španělka myslela, že má bod a vede 5:1, ale nakonec ji svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka o servis připravila.

"Zachránilo mě. Jestřábí oko si beru podle pocitu a myslím, že jsem docela úspěšná," řekla Plíšková. Proti Muguruzaové opravdu úspěšná byla a hlavně to bylo potřeba. Přiznala, že měla chvilku určitý pocit bezmoci. "Že je všechno proti mně. Především lajnoví. Jedna udělala čtyři chyby v jednom gamu," řekla.

Spanělská tenistka na returnuFoto Reuters

Probudí se ve středu

Vybojovaná výhra může Plíškové dodat sebevědomí do dalších dvou duelů v Bílé skupině. "Dá mi to víc i herně. Zahrála jsem si o dvě hodiny víc, než jsem mohla. Že jsem to takhle otočila, tak by mi to mohlo pomoct do dalších zápasů."

Utkání skončilo hodinu a dvacet minut po půlnoci. Mezi novináře se na tiskovou konferenci dostala až ve dvě ráno. "Už dlouho jsem takhle pozdě nehrála a tohle je asi nejpozdější tiskovka, jakou jsem kdy absolvovala," usmívala se Plíšková.

Rovnou do postele ale z haly nezamířila. Plánovala tradiční pozápasový program - masáž, jídlo a teprve potom spánek. "Jenom nevím, kdy se vzbudím. Možná až ve středu," rozesmála osazenstvo.

"Měla bych mít lehký trénink, ale to se rozhodneme s týmem až odpoledne, abych se co nejlépe připravila na další zápas," uvedla.



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud