26. října 2016 • 18:14

Plíšková podlehla na Turnaji mistryň Kuzněcovové, o postup s Radwaňskou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková druhé utkání na Turnaji mistryň v Singapuru prohrála. Světová pětka v dalším dramatu nestačila na Rusku Světlanu Kuzněcovovou, které podlehla 6:3, 2:6 a 6:7. V pátek bude hrát o semifinále v přímém duelu s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.



Obhájkyně titulu Radwaňská totiž v druhém dnešním utkání porazila Španělku Garbiňe Muguruzaovou 7:6 a 6:3. Kuzněcovová tím pádem má poprvé v kariéře na Turnaji mistryň jisté semifinále. Čtyřiadvacetiletá Plíšková má v Bílé skupině stejně jako Radwaňská na kontě výhru a porážku a spolu si to rozdají o postup. Letošní vítězka French Open Muguruzaová už po dvou prohrách nemá naději na play off.

"Samozřejmě jsem trochu zklamaná, že to takhle skončilo, ale určitě zůstávám pozitivní a koukám se dopředu," komentovala Plíšková těsnou porážku. "Bohužel mi vůbec nešel první servis, to byl asi největší problém. S ní je to strašně těžké přes výměny, ona prostě nezkazí. První servis by mi pomohl, ale dneska to byla tragédie," uvedla hráčka, která má nejvíce es v sezoně, ale tentokrát si pomohla esem jen dvakrát.

Plíšková se při příchodu do arény usmála a pak už vypadala jako vždy soustředěně a klidně. První brejk získala ve čtvrté hře, ale o dva gamy později o něj přišla a stav byl 4:3. Cestou na lavičku zvedla ukazováček a zavolala si na radu trenéra.

Světlana Kuzněcovová se raduje z triumfu nad Karolínou Plíškovou na Turnaji mistryň
Světlana Kuzněcovová se raduje z triumfu nad Karolínou Plíškovou na Turnaji mistryň

"Nevadí. Hraješ fantasticky a věř si!" povzbuzoval tradičně kouč Jiří Vaněk svoji svěřenkyni a jeho slova se naplnila. V další hře sice Plíšková promarnila vedení 40:0 při podání ruské tenistky, ale výhodu už v brejk proměnila a pak první sadu uzavřela jistým vystoupením na servisu čistou hrou. "V první sadě nehrála nejlépe a já lépe podávala, hrála jsem rychleji a ona neměla čas," uvedla Plíšková.

Druhý set začala ziskem podání Kuzněcovové, ale vzápětí se vývoj otočil. Plíšková se nemohla trefit do prvního servisu a hodně kazila. Ruska ji trápila čopy i přelifotvanými míči, téměř nechybovala a především skvěle četla hru.

Plíšková od stavu 1:0 ve druhém setu prohrála deset z dvanácti gamů. Ztratila druhý set a ve třetím prohrávala 1:4. Dokázala snížit na 3:4, potom ze stavu 3:5 otočila na 6:5 a měla servis. Vedla 30:0 a dva míče ji dělily od výhry, jenže podání jí nešlo, poosmé v utkání o něj přišla a rozhodnout musela zkrácená hra. "Věřila jsem, že dám eso, ale ona to zabila s klikou na lajnu. To se stane, no," řekla Plíšková.

Napínavý boj pokračoval i v tie-breaku. Plíšková od stavu 3:6 odvrátila tři mečboly - dvakrát po skvělém úderu a jednou za pomoci jestřábího oka. Při čtvrtém ale zkusila první riskantní úder Kuzněcovová a trefila míč do odkrytého rohu. "Viděli jste její poslední dva míče? Hraje teď vynikající tenis, možná nejlépe v kariéře. Povrch jí tady vyhovuje a je vidět, jak si po titulu v Moskvě věří," řekla česká hráčka.

Plíškové se tak nepodařilo vyhrát podruhé za sebou zápas, ve kterém čelila mečbolu. V pondělí to česká jednička dokázala v utkání s Muguruzaovou.

V pátek bude hrát poslední zápas dvouhry ve skupině proti Radwaňské. Ve čtvrtek ale volno mít nebude, protože v 1. kole čtyřhry narazí s Němkou Julií Görgesovou na světové jedničky Caroline Garciaovou a Kristinu Mladenovicovou z Francie. "Do obou zápasů dám všechno a budu na ně připravena," řekla Plíšková.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Bílá skupina:
Kuzněcovová (8-Rus.) - Karolína Plíšková (4-ČR) 3:6, 6:2, 7:6 (8:6),

A. Radwaňská (2-Pol.) - Muguruzaová (5-Šp.) 7:6 (7:1), 6:3.

Tabulka:

1. Kuzněcovová 2 2 0 4:2 2
2. Radwaňská 2 1 1 3:2 1
3. Plíšková 2 1 1 3:3 1
4. Muguruzaová 2 0 1 1:4 0

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud