26. října 2016 • 17:58

Plíškovou potopil servis: Jen dvě esa? Odešel mi, vůbec nevím proč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková patří k nejlépe servírujícím hráčkám na okruhu, ale dnes to nepotvrdila. V utkání se Světlanou Kuzněcovovou trefila pouhá dvě esa, nemohla se opřít o první podání, počítat tak s lehkými body a nakonec v Singapuru prohrála s ruskou soupeřkou 1:2 na sety.



V první sadě to ještě nebylo tak špatné. Plíšková sice netrefila moc prvních servisů, ale měla vysokou úspěšnost v zisku bodů. Po zbytek utkání už to neplatilo a česká tenistka prohrála ve druhém a třetím setu sedm z devíti gamů při svém servisu.

"Nevím, čím to bylo. Vůbec jsem podání necítila. Odešlo mi to zničehonic," řekla Plíšková. V prvním utkání skupiny přitom její servis fungoval správně. Španělce Garbiňe Muguruzaové nasázela čtrnáct es. "Vždycky si pomáhám servisem, o to je pro mě těžší, když mi nejde," řekla česká jednička.

Přesto byla Plíšková v koncovce třetího setu s Kuzněcovovou dva míče od výhry. Vzpomněla si na letošní duel ze Cincinnati, kde Rusku přehrála. "Taky mi tam servis nešel a porazila jsem ji. Takže jsem pořád věřila, že to půjde i tady. A dalo se to, ale ona byla lepší v důležitých momentech a hrála dobře," řekla Plíšková.

Po prvním podání Plíšková vyhrála jen něco málo přes polovinu míčů a stejné to bylo po druhém. "Z returnu mě tlačila. Hrála ty svoje spiny do bekhendu a dobře si otevírala kurt. Proto to bylo těžké. Stačily by mi dva body občas v gamu. První servis by mi pomohl, ale dneska to byla tragédie," konstatovala Plíšková.

Finalistka US Open navíc postupem času začala cítit pravé rameno. Ruku měla unavenější, protože podávala víc, než by bylo záhodno. "Je rozdíl, když servírujete všechno přes první, nebo přes druhý. Je tam o jeden servis navíc, místo sta servisů dám jindy padesát. Možná to bude tím, ale nic to není," doufala.

Karolína Plíšková gratuluje Světlaně Kuzněcovové k výhře na Turnaji mistryň
Karolína Plíšková gratuluje Světlaně Kuzněcovové k výhře na Turnaji mistryň

Neustále čekala, že servis zase trefí. "Pořád jsem zbytečně šla přes ten první a věřila, že mi spadne. Ale když se dostanu do takového stavu, tak bych měla trochu ubrat," uvažovala po utkání. Na nové míče měnila dle zvyku raketu, celkem v utkání asi třikrát. "Tou to určitě nebylo. Odzadu jsem se cítila dobře, chybělo mi časování, pár servisů bylo dobrých. Prostě to nepadalo," litovala Plíšková.

Přesto měl zápas zase dramatickou zápletku a nechybělo mnoho a podobně jako proti Muguruzaové mohla duel otočit. Je si vědoma, že svým fanouškům připravuje nelehké okamžiky stejně jako mamince, která zápasy hodně prožívá. "No, mamka chudák, ty jo. A nejen mamka. Všichni, co tady se mnou jsou," řekla.

Plánovala, že bude sledovat část zápasu Muguruzaové s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, s kterou bude hrát v pátek a má s ní negativní bilanci 0:6. "Určitě do toho půjdu, nemám co ztratit. Může to být pro mě poslední zápas v singlu. Musím zlepšit servis, a když budu líp podávat, tak ji můžu porazit," věřila Plíšková.

A slíbila, že potřetí už drama nechystá. "Ne. Ale ještě nevím, na jakou stranu to bude - jestli lehce vyhrané, nebo lehce prohrané," usmála se.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud