6. listopadu 2016 • 17:56

Murray posun na trůn stvrdil triumfem v Paříži. Neskutečná cesta, řekl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Andy Murray vyhrál na okruhu ATP čtvrtý turnaj za sebou. Brit, který se v pondělí poprvé objeví na prvním místě světového žebříčku, zdolal ve finále v Paříži Američana Johna Isnera 6:3, 6:7, 6:4.



"Pro mne to byla neskutečná cesta až na vrchol. Ale že jsem teď opravdu na prvním místě žebříčku, za to musím poděkovat i svému týmu a rodině, bez nichž bych to nedokázal," řekl svěřenec Ivana Lendla .

Devětadvacetiletý Murray letos triumfoval poosmé a v kariéře už má na kontě 43 titulů. Za poslední měsíc vyhrál dvojnásobný olympijský vítěz a trojnásobný grandslamový šampion turnaje v Pekingu, Šanghaji, Vídni a Paříži, naposledy prohrál na začátku září ve čtvrtfinále US Open.

V pátečním čtvrtfinále ve francouzské metropoli Murray zastavil Tomáše Berdycha na cestě za Turnajem mistrů, v sobotu si pak zajistil vytoužený post světové jedničky. Do finále prošel bez boje po odstoupení zraněného Milose Raonice z Kanady. V čele pořadí ATP Tour Murray vystřídá Srba Novaka Djokoviče , jenž tenisu kraloval od července 2014.

Proti dvoumetrovému Isnerovi nastoupil Murray poosmé a udržel stoprocentní úspěšnost. Američan vzdoroval téměř dvě a půl hodiny, nastřílel 18 es a druhý set získal v tie-breaku, ale v desáté hře třetí sady přišel podruhé v zápase o servis a prohrál.

Murray v utkání odvrátil všech šest brejkbolů a za vítězství získal téměř 750.000 eur (přes 20 milionů korun). Letos si vydělal už bezmála 11 milionů dolarů, v této bilanci jen těsně zaostává za Djokovičem.

Pařížský turnaj Masters vyhrál Murray poprvé, loni podlehl ve finále Djokovičovi. Pozici světové jedničky bude přespříští týden hájit na Turnaji mistrů v Londýně, který také dosud nevyhrál.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 4 300 755 eur):
Dvouhra - finále:
Murray (2-Brit.) - Isner (USA) 6:3, 6:7 (4:7), 6:4.

Čtyřhra - finále:
Kontinen, Peers (Fin./Austr.) - Herbert, Mahut (1-Fr.) 6:4, 3:6, 10:6.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud