13. listopadu 2016 • 19:30

Djokovičova snadná výhra. Na úvod Turnaje mistrů smetl Thiema

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský tenista Novak Djokovič vykročil v Londýně za obhajobou titulu na Turnaji mistrů vítězstvím. Druhý hráč světového žebříčku zdolal Rakušana Dominica Thiema za dvě hodiny a pět minut 6:7, 6:0, 6:2. Ve večerním duelu skupiny Ivana Lendla pak Kanaďan Milos Raonic porazil Gaëla Monfilse z Francie 6:3, 6:4.



Djokovič , jenž v Londýně usiluje o pátý triumf za sebou, ztratil s Thiemem úvodní set po více než hodině poměrem 10:12 v dramatické zkrácené hře. Z dalších deseti gamů pak ale nad Rakušanem, který na Masters startuje poprvé v kariéře, vyhrál devět a porazil ho i ve čtvrtém vzájemném duelu.

Devětadvacetiletý rodák z Bělehradu usiluje v Londýně vedle celkově šestého titulu z Masters, kterým by vyrovnal rekordní bilanci Švýcara Rogera Federera , i o návrat na světový trůn. Z prvního místa ho minulý týden sesadil Brit Andy Murray .

Nad Raonicovým startem v Londýně visel otazník kvůli zranění stehenního svalu, které ho vyřadilo z turnaje v Paříži. Kanaďan ale první londýnský zápas s přehledem zvládl, Monfilse i díky dvanácti esům porazil za hodinu a 25 minut ve dvou setech a ve vzájemné bilanci vyrovnal na 3:3.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně:

Dvouhra:

Skupina Ivana Lendla :

Djokovič (2-Srb.) - Thiem (8-Rak.) 6:7 (10:12), 6:0, 6:2.
Raonic (4-Kan.) - Monfils (6-Fr.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra:

Skupina Edberga a Järryda: 

B. Bryan, M. Bryan (3-USA) - Dodig, Melo (6-Chorv./Braz.) 7:6 (7:3), 6:0.
J. Murray, Soares (2-Brit./Braz.) - Huey, Mirnyj (8-Filip./Běl.) 6:4, 7:5

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud