19. listopadu 2016 • 22:45

Velkolepé finále: Djokovič vyzve Murrayho i o post jedničky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bude famózní bitva! Finále tenisového Turnaje mistrů slibuje skvělou podívanou, Novak Djokovič a Andy Murray se totiž nestřetnou jen o titul, ale půjde opět i o místo světové jedničky, které si Srb bude chtít vzít zpátky. Murray v semifinále svedl velkolepý souboj s Milosem Raonicem, kterého zdolal až po více než třech a půl hodinách 5:7, 7:6 (5), 7:6 (11:9). Obhájce Djokovič se na cestě do finále naopak moc nenadřel, Japonce Keie Nišikoriho smetl dvakrát 6:1.



Murray , jenž v předchozích třech letech na Turnaji mistrů ztroskotal v semifinále, zdolal Raonice podeváté ve dvanáctém vzájemném duelu a svou vítěznou sérii na okruhu ATP protáhl na 23 zápasů.

Rok ukončí poprvé v kariéře na místě světové jedničky, pokud Djokoviče ve finále porazí. Srb, jehož z tenisového trůnu sesadil před dvěma týdny, se může do čela žebříčku vrátit, pokud Turnaj mistrů popáté v řadě a celkově pošesté vyhraje.

Andy Murray v transu po svém vydřeném postupu do finále Turnaje mistrůFoto Reuters

Devětadvacetiletý Skot měl v duelu s Raonicem namále, když o čtyři roky mladší Kanaďan vyhrál první set a ve druhém se brzy ujal vedení. Murray ale dokázal vyrovnaný duel zachránit a nakonec v nejdelším třísetovém zápasu na Turnaji mistrů v historii uspěl. V tie-breaku třetího setu jeden mečbol odvrátil a svůj čtvrtý proměnil po třech hodinách a 38 minutách hry.

"Nečekal jsem, že budu hrát tak dlouho s někým, kdo má servis jako Milos. Byl to jeden z nejtěžších zápasů v hale, jaké jsem kdy odehrál," řekl po utkání na kurtu Murray a přiznal, že už je unavený. "Za posledních pár měsíců jsem toho odehrál hrozně moc," dodal Skot, jenž na předchozích třinácti turnajích včetně olympijských her hrál dvanáctkrát finále. V osmi z nich uspěl.

Djokovič měl s Nišikorim rovněž výrazně pozitivní bilanci vzájemných zápasů a na rozdíl od Murrayho ji dokázal na kurtu potvrdit výraznou převahou. Japonci nedal šanci a po 66 minutách oslavil jedenácté vítězství ve třináctém duelu.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 7,5 milionu dolarů):
Dvouhra - semifinále:
A. Murray (1-Brit.) - Raonic (4-Kan.) 5:7, 7:6 (7:5), 7:6 (11:9),
Djokovič (2-Srb.) - Nišikori (5-Jap.) 6:1, 6:1. 

Čtyřhra - semifinále:
Kontinen, Peers (5-Fin./Austr.) - B. Bryan, M. Bryan (3-USA) 7:6 (7:2), 6:4,
Klaasen, Ram (7-JAR/USA) - J. Murray, Soares (2-Brit./Braz.) 6:1, 6:4 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud