5. ledna 2017 • 21:43

Rozjetý Berdych si poradil s Tsongou, v boji o finále vyzve v Dauhá Murrayho

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Dauhá do semifinále. Třetí nasazený tenista porazil Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu 7:5, 6:3 a jeho dalším soupeřem bude světová jednička Andy Murray. Tažení Radka Štěpánka pavoukem dvouhry naopak ve čtvrtfinále skončilo. Osmatřicetiletý veterán, jenž se v Kataru do hlavní soutěže probil z kvalifikace, prohrál s obhájcem titulu Novakem Djokovičem ze Srbska 3:6, 3:6.



Jednatřicetiletý Berdych porazil stejně starého Tsongu v jedenáctém vzájemném duelu poosmé. Vyrovnaný první set rozhodl brejkem v dvanácté hře a v druhé sadě od čtvrtého gamu vedl, na poslední krok se ale hodně nadřel. Poslední game trval více než čtvrt hodiny a Berdych při vlastním podání proměnil až sedmý mečbol.

Murray zdolal Nicoláse Almagra ze Španělska 7:6, 7:5 a oslavil 27. vítězství na okruhu ATP v řadě. Favoritem bude i v duelu s Berdychem, ve vzájemných zápasech má pozitivní bilanci 10:6.

Štěpánek na Djokoviče neměl

Štěpánek, který loňskou sezonu ukončil předčasně v říjnu kvůli zdravotním problémům, začal utkání s Djokovičem ztrátou podání a prohrával už 1:4. Pak ale zabojoval, sebral soupeři servis a snížil na 3:4. V následující pauze mezi gamy si nechal od fyzioterapeuta zkontrolovat záda a v další hře přišel znovu o podání.

Dotahovat musel hned od úvodu i ve druhém setu, a přestože Djokoviče chvílemi trápil skvělými údery, další brejkbol už si nevypracoval. Srb pak v deváté hře při Štěpánkově servisu proměnil první mečbol a českého tenistu ve 14. vzájemném utkání potřinácté porazil.

Oba hráči, které pojí přátelství i mimo kurt, si u sítě zavtipkovali, co si povídali, ale Djokovič při rozhovoru na kurtu označil za přísně tajné. Pro Štěpánka měl jen slova obdivu a označil ho za velkou inspiraci.

V Dauhá se Štěpánek na kurty ještě vrátí. Ve čtyřhře totiž spolu s Kanaďanem Vaskem Pospisilem, s nímž tvoří novou dvojici, postoupili bez boje do finále. Proti třetímu nasazenému páru k semifinálovému duelu nenastoupili španělští soupeři Almagro a Verdasco.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Djokovič (2-Srb.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 6:3,
 Berdych (3-ČR) - Tsonga (5-Fr.) 7:5, 6:3.


Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud