12. ledna 2017 • 07:42

Veselý prohrál čtvrtfinále v Aucklandu s Baghdatisem, končí i Strýcová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Veselý skončil v novozélandském Aucklandu ve čtvrtfinále. Na posledním turnaji před grandslamovým Australian Open prohrál s osmým nasazeným Marcosem Baghdatisem z Kypru 2:6 a 4:6. Barbora Strýcová ani na sedmý pokus neporazila Agnieszku Radwaňskou a v semifinále turnaje v Sydney s polskou tenistkou prohrála jasně 1:6 a 2:6.



Veselý si nevypracoval ani jeden brejkbol a sám přišel v zápase dlouhém hodinu a deset minut o podání třikrát. S Baghdatisem, který nastřílel dvanáct es, prohrál třiadvacetiletý český tenista i čtvrté vzájemné utkání.

Baghdatisovým soupeřem v semifinále bude Portugalec Joao Sousa, jenž porazil Nizozemce Robina Haase 6:3, 6:2. Se soutěží se rozloučil druhý nasazený John Isner z USA po prohře s krajanem Stevem Johnsonem 3:6, 7:5 a 6:7.

Strýcová prohrála s Radwaňskou i v semifinále v Sydney

V semifinále turnaje v Sydney prohrála Barbora Strýcová s druhou nasazenou a světovou trojkou Agnieszkou Radwaňskou jasně 1:6, 2:6 za hodinu a čtvrt.

Třicetiletá Češka má přes vyřazení v semifinále za sebou povedený start do sezony a do grandslamového Australian Open v Melbourne v pondělí vstoupí jako šestnáctá hráčka světa, což bude její nejlepší umístění v kariéře.

Strýcová nastupovala do utkání s Radwaňskou den poté, co strávila na kurtu v Sydney přes tři a půl hodiny s Dánkou Caroline Wozniackou. Únava na ní byla znát, navíc Polka hrála skoro bezchybně a hře dominovala.

"Věděla jsem, že (Strýcová) může hrát solidně a být hodně nebezpečná, ale udělala jsem všechno správně. Věřím si, hraju dobře, ale doufám, že se ještě zlepším," řekla na kurtu Radwaňská, vítězka turnaje v Sydney z roku 2013.

Strýcová měla problém udržet si podání. To se svěřenkyni Tomáše Krupy povedlo poprvé až za stavu 1:6, 0:4. Na obrat ale síly neměla.

Tenisový turnaj mužů v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 508.360 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Baghdatis (8-Kypr) - Veselý (ČR) 6:2, 6:4, Johnson (7-USA) - Isner (2-USA) 6:3, 5:7, 7:6 (7:3), Sousa (Portug.) - Haase (Niz.) 6:3, 6:2.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):

Muži (dotace 495.630 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Müller (6-Luc.) - Cuevas (2-Urug.) 7:6 (7:5), 6:4, Troicki (3-Srb.) - Kohlschreiber (5-Něm.) bez boje, Kuzněcov (Rus.) - Carreňo (4-Šp.) 2:6, 6:4, 6:1.

Ženy (dotace 776.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

A. Radwaňská (2-Pol.) - Strýcová (ČR) 6:1, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud