Pavel Novotný
21. února 2017 • 19:55

Plíšková sjela novináře: Vinciová? S tou hraje moje sestra, je to furt dokola

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Splést si Karolínu Plíškovou s identickým dvojčetem Kristýnou, není nic těžkého. Na první pohled nerozeznatelné sestry motají hlavu i lidem z jejich nejbližšího okolí. To, co však předvedl jeden z novinářů na turnaji v Dauhá, který česká jednička ovládla, už přeci jen bylo trošku moc. "Teď jedete do Dubaje, kde jste nenasazená a čeká vás Roberta Vinciová," oznámil světové trojce zcela zmatený žurnalista.



Jméno Plíšková se na klání v Dubaji opravdu objevilo a i soupeřka v podobě finalistky US Open z roku 2015 Roberty Vinciové seděla. Problém byl v tom, že Italce čelila o dvě minuty starší sestra Karolíny Kristýna.

Pětapadesátá tenistka světa do turnaje opravdu vstoupila jako nenasazená, svoji favorizovanou soupeřku však dokonale zaskočila a po setech 3:6, 7:5 a 6:3 vybojovala překvapivý postup do druhého kola.

Novináře však při otázce nijak nezaskočil fakt, že jako třetí tenistka planety nemůže být Karolína Plíšková nenasazenou hráčkou na žádném z turnajů. Odpověď české tenistky tak byla pochopitelně poněkud podrážděná. "To je má sestra, kdo hraje proti Vinciové v Dubaji," reagovala lounská rodačka.

Karolína Plíšková s trofejí za vítězství na turnaji v DauháFoto Reuters

Osminásobná vítězka turnajů WTA se k tématu záměny jmen vyjádřila ještě několikrát. "Stává se mi to furt. Vlastně každý den. Máme jiná křestní jména, tak by se snad lidé mohli podívat na rozpis zápasů a přestat si nás plést. Není to vůbec pěkný a už vůbec ne pro sestru," říkala čtyřiadvacetiletá tenistka. 

"Jsme holt identická dvojčata, tak to tak asi musíme brát. Už jsem si vlastně na takové omyly zvykla. Na druhou stranu musím říct, že mě to pořád dokáže překvapit," snažila se pochopit omyly fanoušků i novinářů Karolína.

Česká dvojčata se podobnou hrou prezentují i na kurtu. Obě mají svůj tenis založený na agresivní hře od základní čáry s důrazem na servis, kde obě patří k nejlepším na světě. Na rozdíl od Karolíny však Kristýna Plíšková hraje stejně jako Petra Kvitová či Lucie Šafářová levou rukou.

Kristýna Plíšková si poradila s Robertou VinciovouFoto Reuters

Českým tenistkám se však v Dubaji vůbec nedařilo. Kristýna Plíšková po svém překvapivém postupu skončila ve druhém kole na Američance Lauren Davisové, daleko větším překvapením byla porážka Karolíny, která po volném losu v prvním kole jasně prohrála s ve výborné formě hrající Kristinou Mladenovicovou 2:6, 4:6. Franouzka je po Chorvatce Mirjaně Lučičové-Baroniové teprve druhou tenistkou, která v letošní sezoně dokázala českou hráčku porazit.

Zmar Češek v Dubaji dokonala i Barbora Strýcová, která nestačila na Číňanku Pcheng Šuaj a prohrála 3:6, 2:6.

 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud