23. března 2017 • 11:30

Leguán na kurtu! Veselý odmítl hrát, veterán ulovil unikátní selfíčko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Existuje spousta důvodů, proč přerušit tenisový zápas. Tma, déšť, třeba i chování soupeře… Ale přestat hrát kvůli leguánovi? Právě to zažil český tenista Jiří Veselý v prvním kole prestižního turnaje v Miami, ve kterém nakonec udolal veterána Tommyho Haase 6:7, 6:3, 7:5.



Byla to trochu bizarní situace... Český mladík Jiří Veselý se na kurtu tahal s devětatřicetiletým Haasem, srovnal na 1:1 na sety a v tom rozhodujícím to bylo 3:3, když se na kurtu zjevil leguán.

Selfíčko Tommyho Haase s leguánem, který se zjevil na jeho zápase s Jiřím Veselým
Selfíčko Tommyho Haase s leguánem, který se zjevil na jeho zápase s Jiřím Veselým

Zhruba metr dlouhý ještěr vylezl na tabuli ukazující skóre za základní čarou. Leguán se na ideálním fanouškovském místě usadil a nehýbal se, proto se rozhodčí snažil přesvědčit tenisty, že mohou pokračovat v zápase.

"Pokud se nebude hýbat a zůstane takhle, zkusíme hrát dál. Není to nebezpečné zvíře," řekl sudí Veselému, který však odmítl opustit svou židli vedle umpiru. "Nemůžu se soustředit," reagoval český tenista.

Spíše legraci měl z celé záležitosti Haas, jenž si s leguánem udělal selfie. "Možná věděl, že je to nejspíš naposledy, co tady hraju, tak se stavil, aby mi řekl 'čau'," žertoval osmatřicetiletý Haas, jenž letos absolvuje rozlučkovou sezonu na ATP Tour.

Leguána nakonec vyhnali z jeho pozorovatelny na tabuli pořadatelé. Ještěr si ještě oběhl vítězné kolečko po dvorci a zápas mohl pokračovat. Návštěva nezvaného hosta přinesla více štěstí Veselému, jenž 1022. hráče světového žebříčku zdolal 6:7, 6:3, 7:5 a postoupil do druhého kola.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud