28. března 2017 • 21:10

Český tajfun řádí! Plíšková se pomstila za Melbourne, v Miami je v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistce Karolíně Plíškové vyšla na turnaji v Miami v duelu s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou odveta za Australian Open. Druhá nasazená Češka tentokrát chorvatskou veteránku porazila za necelou hodinu a čtvrt 6:3, 6:4 a poprvé si na Floridě zahraje semifinále. Popáté za sebou postoupil v Miami do čtvrtfinále Tomáš Berdych, který ve 4. kole zdolal Francouze Adriana Mannarina 6:3, 7:5.



Plíšková může v semifinále narazit na reprezentační kolegyni Lucii Šafářovou, kterou čeká čtvrtfinálový zápas s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska.

"Je úžasné, že jsem se tady poprvé dostala do semifinále," řekla v rozhovoru na kurtu Plíšková, která si vylepšila letošní bilanci na 23 výher a tři porážky. "Už jsem letos odehrála hodně zápasů, hodně si teď věřím a hraju výborný tenis."

Pětadvacetiletá světová trojka začala zápas výborně a brzy vedla 4:1. Hladký závěr setu si zkomplikovala dvěma prohranými servisy, při svém podání ale nebodovala ani o deset let starší soupeřka. Další potíže přišly ve druhé sadě, v níž se Chorvatka po úspěšném brejku ujala vedení 4:2, Plíšková ale dokázala otočit.

Na rozdíl od třísetové nešťastné bitvy ve čtvrtfinále v Melbourne tentokrát česká jednička dělala méně chyb a slavila výhru ve dvou setech.

"Zase to byl vyrovnaný zápas a konečně jsem ji porazila. V koncovce druhé sady jsem měla trošku štěstí, ale i to je potřeba. Snažila jsem se hrát agresivněji než ona a nedávat jí tolik času, protože je odzadu nebezpečná," řekla Plíšková, jež si zahrála semifinále i na předchozím turnaji v Indian Wells.

Desátý nasazený Berdych potvrdil, že se mu v Miami daří. Mezi osmičku nejlepších tu postoupil celkově poosmé, třikrát byl i v semifinále a v roce 2010 hrál o titul. Mannarina dnes porazil navzdory chvilkovému zaváhání ve druhém setu za hodinu a půl a jeho dalším soupeřem může být rozjetý Švýcar Roger Federer. Osmnáctinásobného grandslamového šampiona čeká duel se Španělem Robertem Bautistou.

Muži (dotace 6,993.450 dolarů):

Dvouhra - 4. kolo:
Nišikori (2-Jap.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 4:6, 6:3,
Sock (13-USA) - Donaldson (USA) 6:2, 6:1,
Fognini (It.) - Young (USA) 6:0, 6:4,
Nadal (5-Šp.) - Mahut (Fr.) 6:4, 7:6 (7:4) 

Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (2-ČR) - Lučičová-Baroniová (26-Chorv.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Mirzaová, Strýcová (3-Indie/ČR) - Kingová, Švedovová (6-USA/Kaz.) 6:4, 6:1
Hlaváčková, Pcheng Šuaj (4-ČR/Čína) - Kuzněcovová, Mladenovicová (Rus./Fr.) 6:1, 6:4. 

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud