Pavel Novotný
30. března 2017 • 04:56

Úžasná jízda Češky! Vondroušová sbírá tituly, vyhrála 91 % zápasů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třicet čtyři odehraných zápasů, 31 výher, dva turnajové triumfy, dvě účasti v semifinále, téměř 91 procentní úspěšnost vyhraných zápasů. Ne, nebavíme s o kariéře Rogera Federera v dobách jeho největší slávy. Řeč je o letošní bilanci teprve sedmnáctiletého českého supertalentu Markéty Vondroušové.



Je obrovským příslibem českého tenisu. Markéta Vondroušová se mezi početnou základnou českých nadějí vyjímá ještě o stupeň zářivějším leskem než její krajanky.

Letošní sezona rodačky ze Sokolova zatím připomíná pohádku. Z pěti turnajů, kterých se letos na okruhu ITF zúčastnila, hned dva vyhrála, ve dvou se dostala do finále, v jediném vypadla ve čtvrtfinále.

A fantastické výkony předvádí i na tom probíhajícím v Croissy-Beaubourgu, kde je již ve čtvrtfinále. Její poslední soupeřka Sabina Šaripovová z Uzbekistánu uhrála na Češku jediný game, o moc lépe si v prvním kole nevedla ani Diana Marcinkevicová, která bývalou juniorskou světovou jedničku zdržela na kurtu 56 minut, navíc si po výsledku 2:6, 0:6 také odnesla „kanára“.

VÝSLEDKY VONDROUŠOVÉ V SEZONĚ 2017
TURNAJ FÁZE
Croissy čtvrtfinále *(probíhá)
Clare finále
Perth2 čtvrtfinále
Perth finále
Grenoble vítězka
Stuttgart vítězka

Jak suverénním způsobem prolétla česká hvězdička oba dva zápasy hlavní soutěže dokumentuje fakt, že obě soupeřky dohromady uhrály proti Vondroušové pouhých 21 bodů!

Aby se na probíhající šedesátitisícový podnik Vondroušová vůbec dostala, musela se probít přes tři kvalifikační boje, což však je v letošní sezoně pro levorukou tenistku věc čistě formální.

Mimochodem, v hale letos odehrála Vondroušová osmnáct zápasů, všechny vyhrála.

Zranění nastartovalo sezonu snů

Kariéra českého supertalentu se přitom mohla rozzářit už v minulé sezoně, kde však tenistku zbrzdilo zranění lokte, které jí trápilo více než osm měsíců.

"Zranění se neurodilo ze dne na den, ruka mě začala bolet postupně a postupem času už jsem nemohla vůbec podávat. Byla jsem na několika injekcích, což mi nepomáhalo. Poté jsem dostala nějaké prášky, což na týden pomohlo, avšak poté se bolest opět vrátila. Nyní se ukázalo, že díky speciálním cvikům by se ruka měla zlepšit," vyprávěla sedmnáctiletá slečna.

A že se léčba opravdu povedla, dokázala Vondroušová hned na začátku sezony letošní, do které vstupovala z konce čtvrté stovky světového žebříčku. Že však patří  úplně někam jinam, poznaly soupeřky okamžitě.

Vondroušová se stala světovou jedničkouFoto Profimedia.cz

Sezonu  2017 začala na turnaji ITF 10k v německém Stammheimu, kde ztratila jediný set až ve finále s domácí o více než sto míst lépe postavenou Zajaovou.

Už jako 395. hráčka planety prolétla kvalifikací v následujícím klání v Grenoblu ITF 25k, o jeden set přišla v prvním kole hlavní soutěže. To bylo také její jediné drobné zaváhání. Turnaj suverénně ovládla, cestou porazila soupeřky, které byly všechny v žebříčku výše postavené a získala tak svůj prozatím nejcennější turnajový triumf.

A jízda pokračovala. Dalších sedm skalpů, včetně kvalifikačních bojů, si připsala na turnaji v Perthu ITF 25k. Neskutečnou šňůru Vondroušové ukončila až ve finále o rok starší krajanka Marie Bouzková, která vyhrála po třísetové bitvě 1:6, 6:3, 6:2.

"Vondroušová i Bouzková patří k největším českým nadějím," ocenil tenistky v rozhovoru pro pořad iSport TV Overtime i šéf českého tenisu Ivo Kaderka.

Mladičká tenistka patří věkem ještě mezi juniorky, na tyto turnaje se však už vracet nechce. „Už budu chtít hrát pouze na turnajích dospělých, do juniorky se již vracet nechci. Postupem času bych se ráda dostala do kvalifikace grandslamů," má jasno česká tenistka.

MARKÉTA VONDROUŠOVÁ
NAROZENA: 28.6.1999 v Sokolově
VYHRANÝCH TURNAJŮ (ITF): 5
NA ŽEBŘÍČKU: 239.
BILANCE VE DVOUHŘE ITF (CELKOVĚ): 80:18
BILANCE VE DVOUHŘE ITF (2017): 21:3
HRAJE RUKOU: levou
NEJVÝŠE NA ŽEBŘÍČKU: 239.
PRIZE MONEY: 33 295 dolarů

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud