30. března 2017 • 23:45

Ohromné drama! Berdych sahal po skalpu Federera, zahodil dva mečboly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediný míček chyběl ke skalpu šampiona. Český tenista Tomáš Berdych prohrál s Rogerem Federerem ve čtvrtfinále turnaje v Miami po úchvatné třísetové bitvě. Švýcarskému šampionovi letošního Australian Open podlehl po setech  2:6, 6:3 a 6:7. V semifinále ženského pavouka skončila Karolína Plíšková. Turnajovou dvojku v odpoledním floridském slunci utahala bývalá světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska, které česká hráčka podlehla 7:5, 1:6 a 1:6.



Berdych v duelu s Federerem ztratil hned svůj první servis a v úvodní sadě na letošního vítěze Australian Open nestačil. Ve druhém setu ale hru vyrovnal, hrál odvážně a brejkem na 5:3 rozhodl, že se bude hrát i třetí dějství.

S osmnáctinásobným grandslamovým šampionem Federerem už v rozhodující sadě prohrával 2:5, ale brejk získal zpět. Za stavu 4:5 odvrátil Berdych riskantním druhým servisem mečbol a posléze si vynutil tie-break.

Ve zkrácené hře vedl 6:4, ale při prvním mečbolu trefil po soupeřově tvrdém returnu síť a druhý Federer odvrátil přímým bodem z podání. Pak dal Švýcar eso a český hráč zápas ukončil dvojchybou.

Švýcarský tenista Roger Federer poté, co ve čtvrtfinále turnaje v Miami porazil Tomáše Berdycha
Švýcarský tenista Roger Federer poté, co ve čtvrtfinále turnaje v Miami porazil Tomáše Berdycha

Plíšková dopadla stejně jako v Indian Wells

Letošní vítězka turnajů v Brisbane a v Dauhá Plíšková prohrála teprve čtvrtý zápas v sezoně. Před branami finále skončila stejně jako nedávno v v Indian Wells.

Plíškové se nepovedlo stát se první českou finalistkou dámské dvouhry v Miami. O titul si na prestižním turnaji zahrála Martina Navrátilová, která ale v roce 1985 ovládla premiérový ročník již v době, kdy reprezentovala Spojené státy americké.

Plíšková porazila Wozniackou v únorovém finále v Dauhá, ale tentokrát na skvěle se pohybující Dánku nestačila a podlehla jí počtvrté v kariéře.

První set sice Plíšková vyhrála, ale vítězství 7:5 jí stálo příliš sil. Vedla 4:2, jenže brejk neudržela a za stavu 4:5 odvrátila tři setboly. Koncovku zvládla a přímým bodem z podání sadu uzavřela, potřebovala na to hodinu a dvě minuty.

SESTŘIH: Plíškové došly síly, v semifinále padla s Wozniackou
Video se připravuje ...

Švýcarský tenista Roger Federer poté, co ve čtvrtfinále turnaje v Miami porazil Tomáše Berdycha
Švýcarský tenista Roger Federer poté, co ve čtvrtfinále turnaje v Miami porazil Tomáše Berdycha

Od začátku druhého setu se na pětadvacetileté Plíškové projevila únava z dlouhých výměn. Stále více chybovala a ve zbytku utkání už získala jen dvě hry. Nemohla se opřít o svoji tradiční zbraň - servis. Do kurtu trefila jen padesát procent prvního podání a dokonce udělala více dvojchyb (7), než nastřílela es (5).

Wozniacká dokázala dát eso nebo vítězný úder, ale především vracela jeden míč za druhým a měnila rytmus. "Chceš do toho šlápnout, do dlouhých výměn se nechceš dostat," nabádal Plíškovou kouč David Kotyza o pauze. "Střílím," slíbila tenistka.

Na obrat už ale loňská finalistka US Open síly nenašla. Pokusy o agresivnější hru končily chybami a po autu z forhendu přišel i konec utkání. Byla to 46. chyba Plíškové, zatímco Dánka jich udělala o polovinu méně. "Ani nevím, jak se mi to povedlo," komentovala své vítězství Wozniacká. Její finálová soupeřka vzejde ze souboje Američanky Venus Williamsové a Britky Johanny Kontaové.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži (dotace 6,993.450 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Federer (4-Švýc.) - Berdych (10-ČR) 6:2, 3:6, 7:6 (8:6),
Kyrgios (12-Austr.) - A. Zverev (16-Něm.) 6:4, 6:7 (9:11), 6:3.

Ženy (dotace 7,699.423 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

Wozniacká (12-Dán.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 5:7, 6:1, 6:1.
Kontaová (10-Brit.) - V. Williamsová (11-USA) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud