10. dubna 2017 • 16:15

Uvadající Djokovič? Víc medituje, než trénuje, říká jeho bývalý kouč

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Léta seděl na kapitánské židli srbského daviscupového výběru, se kterým v roce 2010 salátovou mísu také vyhrál. Bogdan Obradovič byl k téhle funkci plně kvalifikovaný coby juniorský kouč největší hvězdy země Novaka Djokoviče. Svého svěřence vždy do krve bránil, vzpomeňme jen na jeho ostrý verbální výpad vůči Radku Štěpánkovi při daviscupovém finále 2013, když se podivil nad tím, že Djokovič zůstal při čtyřhře jen sedět na lavičce. Tentokrát však sám Obradovič, již své funkce zbavený, bije na poplach. Má strach o Djokovičovu kariéru, která uvadá.



Podle Obradoviče je šampion dvanácti grandslamů stále hubenější a nemá kde brát síly v dlouhých výměnách, jeho parádní disciplíně. „Loni celé týdny netrénoval a to není dobře. Dostal se do bodu, kdy přípravě dával méně a méně, pak začal držet zvláštní diety, víc času meditoval, než aby tloukl do míčku. Přišel o svou zaběhlou rutinu. Když v tenise změníte značku rakety, změní se vaše hra. Představte si, co se asi stane, když naprosto změníte mentalitu,“ tvrdí Obradovič.

Djokovič v únoru prohlásil, že nic na světě pro něj není důležitější než rodina. „Roger Federer má čtyři děti, ale stále hraje na nejvyšší úrovni. Rodina je důležitá, ale musíte najít rovnováhu. To teď Novak nezvládá, jakoby se ztratil v lese,“ kroutí hlavou Obradovič, jenž nepoznává svého bývalého svěřence ani na kurtu.

Lásko, já ti dobiju baterky!
Lásko, já ti dobiju baterky!

„Dřív při zápasech křičel, motivoval se, dneska při některých neukáže ani špetku emoce. Nemá takovou energii prát se o výsledek jako dřív,“ opakuje Obradovič v podstatě stejná slova, která během letošního Australian Open použil další bývalý kouč Djokoviče Boris Becker.

Na rozdíl od ostatních Obradovič příliš nedémonizuje roli Pepeho Imaze, bývalého španělského tenisty a dnes Djokovičova guru.

„Připravit mysl na zápasy je důležité, ale k tomu taky musíte v tréninku odpálit miliony míčků. Nemám proti Imazovi nic, jen nesmí Novakovi bránit v tréninku či ho nutit ke změnám výživy. Všichni tihle mentální koučové mu vtloukají do hlavy, že jejich práce je nejdůležitější věc. Katastrofa! Novak je skvělý člověk, ale nechává se unášet divnými teoriemi,“ prohlásil Obradovič, podle kterého prý Djokovič začal opět jíst maso, což by mohlo znamenat návrat k lepším dnům.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud