Pavel Novotný
28. dubna 2017 • 04:57

Usedne Plíšková na trůn? Hvězdná Kerberová se trápí a ztrácí náskok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako byste měli v garáži zaparkovaný luxusní vůz, od kterého očekáváte jen ty nejlepší výkony. Jakmile však šlápnete na plyn, více než průměrný výkon z něho nedostanete. Takovým dojmem působí na kurtech druhá tenistka planety Angelique Kerberová. Poslední výbuch na turnaji ve Stuttgartu, kde skončila hned na první soupeřce, to jen potvrdil. Vše tak nahrává do karet třetí v pořadí - české hvězdě Karolíně Plíškové.



Ten rozdíl se zdá pořád veliký. Angelique Kerberovou a Karolínu Plíškovou dělí na žebříčku stále téměř tisíc bodů, odstup Němky od české jedničky se však každým turnajem tenčí. Ale ani pro samotnou Plíškovou není útok na první místo prioritou.

"Je třeba vyhrát grandslam nebo dva tři turnaje. Nyní nemám v plánu útok na jedničku. Nechci se k tomu upínat. Když se povede, bude to hezké, ale cíle mám jiné, to jsou grandslamy," ozřejmila své představy lounská rodačka.

Angelique Kerberová nestačila na Američanka VandewegheovouFoto EPA

Pravdou však je, že jí vše hraje do karet. Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka a stále úřadující světová jednička Serena Williamsová se bude v nadcházejících měsících věnovat mateřským povinnostem a Angelique Kerberová se na dvorcích hledá.

Svoji sílu ukázala Němka s polskými kořeny letos jen na turnaji v Monterrey, kde došla až do finále, jakékoliv naděje fanoušků na návrat formy však spolehlivě zažehnala prohrou ve druhém kole turnaje ve Stuttgartu s Mladenovicovou. V sezoně 2017 tak odehrála devět turnajů, ze žádného z nich si však neveze titul.

Děsivá bilance s tenisovou elitou

Oproti minulému roku, kdy získala mimo jiné dva grandslamové tituly (Australian Open, US Open), se Kerberová na kurtech vyloženě trápí. V letošní sezoně má na světovou jedničku nepříliš lichotivou bilanci 17-9.

TOP 5 TENISTEK
POŘADÍ JMÉNO BODY
1. Serena Williamsová 7010
2. Angelique Kerberová 6925
3. Karolína Plíšková 6020
4. Dominika Cibulková 5065
5 Simone Halepová 5021

Doslova pot na tváři se musí německé tenistce objevit při pohledu na statistiku proti hráčkám z TOP 20. Z pěti vzájemných soubojů s tenisovou elitou totiž nevyhrála jediný!

A Plíšková? Čtyřiadvacet výher, pouhé čtyři prohry. Vyhrané turnaje v Brisbane, Dauhá, čtvrtfinále na Australian open, semifinále v Indian Wells i Miami. Výborně začala i antukovou část sezony, když si ve druhém kole turnaje ve Stuttgartu poradila s českým fedcupovým přízrakem Coco Vandewegheovou.

"Je to zatím můj nejlepší úvod roku v životě. Mám spoustu vyhraných zápasů, úspěchů je hodně a porazila jsem dobré hráčky. Tři měsíce na betonu byly hodně kvalitní a teď uvidíme, jak se povede antuka," říkala  pětadvacetiletá Plíšková na tiskové konferenci ke květnovému pražskému turnaji WTA Tour.

Karolína Plíšková během semifinále v Miami proti Caroline WozniackéFoto EPA

Ani na antuce by neměla být česká hvězda bez šance. I když ona sama si na oranžovou hlínu příliš nevěří. "S mým stylem je to těžší. Servis tam nepíše a pohyb není ideální," ví o svých slabinách Plíšková.

Její kouč David Kotyza však nepochybuje o tom, že i zde může jeho svěřenkyně uspět. "Všechno se musí sejít, ale mohla bych být dobře připravená, zápasů mám hodně a mohlo by to být lepší."

VÝSLEDKY KERBEROVÉ V SEZONĚ 2017
TURNAJ FÁZE
Stuttgart 2. kolo
Monterrey finále
Miami čtvrtfinále
Indian Wells osmifinále
Dubaj semifinále
Dauhá 2. kolo
Australian Open 2. kolo
Sydney čtvrtfinále
Brisbane 2. kolo

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud