11. dubna 2017 • 19:04

Strýcová těsně přemohla českou naději, Vondroušová se blýskla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nasazená jednička Barbora Strýcová uspěla v českém souboji v 1. kole tenisového turnaje v Bielu s osmnáctiletou Marií Bouzkovou, kterou zdolala 6:2, 4:6 a 6:2. Uspěla jiná česká teenagerka Markéta Vondroušová. Sedmnáctiletá hráčka při svém druhém startu na WTA Tour porazila Linu Gjorčeskou z Makedonie 7:6, 6:1.



Světová dvacítka Strýcová potvrdila proti Bouzkové roli favoritky, i když jí 231. hráčka žebříčku WTA dokázala vzít druhý set. Zápas ukončila po dvou hodinách a 18 minutách.

Bouzková, která v roce 2014 vyhrála juniorku na US Open, absolvovala teprve druhý zápas na elitním ženském okruhu. Předloni při svém debutu v Acapulcu, kde startovala na divokou kartu, rovněž vypadla v prvním kole. Do hlavní soutěže prvního ročníku turnaje v Bielu se probila z kvalifikace, jednatřicetiletá Strýcová však byla podle očekávání nad její síly.

Také Vondroušová ve Švýcarsku poprvé v kariéře uspěla v kvalifikaci. V hlavní soutěži startovala bývalá juniorská světová jednička už loni v Praze díky divoké kartě od pořadatelů a také tehdy došla do druhého kola.

V Bielu se měla Vondroušová, které patří 233. místo v žebříčku, původně utkat s šestou nasazenou Alizé Cornetovou. Francouzka se však z turnaje odhlásila kvůli zranění ramena a její místo zaujala 191. hráčka světa Gjorčeská, jež ztroskotala v posledním kole kvalifikace. Talentovaná sokolovská rodačka vyhrála za 64 minut a o premiérový postup do čtvrtfinále se střetne s Němkou Annikou Beckovou.

Strýcovou čeká vítězka duelu mezi domácí Belindou Bencicovou a Němkou Carinou Witthöftovou. Kristýna Plíšková, která si zajistila postup již v pondělí po výhře nad čtvrtou nasazenou Italkou Robertou Vinciovou, narazí v druhém kole na Chorvatku Donnu Vekičovou.

Dvouhra - 1. kolo:

Vondroušová (ČR) - Gjorčeská (Mak.) 7:6 (7:4), 6:1,
Rodinová (Rus.) - Babosová (3-Maď.) 7:6 (9:7), 4:2 skreč,
Dodinová (Fr.) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 6:2, 6:2,
Vekičová (Chorv.) - Cirsteaová (Rum.) 6:4, 6:1,
Kontaveitová (Est.) - Watsonová (Brit.) 7:6 (7:2), 6:2,
Strýcová (1-ČR) - Bouzková (ČR) 6:2, 4:6, 6:2,
Görgesová (7-Něm.) - Broadyová (Brit.) 6:4, 6:2,
Sasnovičová (Běl.) - Parmentierová (Fr.) 3:6, 6:2, 6:3.
 


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud