4. května 2017 • 11:32

Rosol po další porážce: Musím vyřešit zdraví i rodinné problémy

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na challengeru Prosperita Open v Ostravě si chtěl Lukáš Rosol před domácími fanoušky spravit náladu. Najít ztracenou pohodu, o kterou přišel po sérii zdravotních i osobních problémů. V prvním kole sice smetl Setkiče z Bosny 6:3 a 6:0, tleskal mu při tom i syn André. Jenže ve druhém kole už Rosol nestačil na Maďara Balazse (264. na žebříčku ATP). Padl dvakrát 3:6 a turnaj dotovaný 75 tisíci dolary pro něj ve dvouhře skončil. Ve hře tak zůstává už jen v deblu, který hraje s Australanem Junaidem.



„Moc mi nešel servis a on hrál velmi chytře, dal mi tolik kraťasů,“ popisoval Rosol pro Tenisový svět. „Doběhl jsem jich asi jenom pět... Musím zapracovat na kondici znovu, na dynamice a pohybu na kurtě. Aspoň vím, na čem pracovat do dalších týdnů.“

Na bolesti achillovky, kterou v chladném počasí na kurtu znovu cítil, se vymlouvat nechtěl. Připustil ovšem, že se na jeho pohodě a formě podepsaly rodinné problémy a propíraný rozchod s Michaelou Ochotskou. „Určitě se chci vrátit na bývalou úroveň. Musím si vyřešit zdraví, musím vyřešit rodinné problémy, co jsou. To jde ruku v ruce.“

VIDEO: Lukáš Rosol prožívá složité období

V Ostravě jej potěšila alespoň podpora fanoušků, na jeho první zápas byl areál v Komenského sadech pořádně našlapaný. „Úžasné, lidi byli fantastičtí,“ chválil Rosol diváky v rozhovoru pro Moravskoslezský deník. Potěšilo jej i to, že mohl být se synem. Před prvním zápasem jej hrdě nosil na ramenou. Doprovázela jej i Michaela Ochotská, ale zpátky se dohromady nedali.

„Ne, ne, s manželkou spolu nejsme. Chtěl jsem být s malým, protože času být s ním je opravdu málo. Chci, aby viděl, že hraju tenis, a třeba se s ním taky jednou podívám na turnaje,“ reagoval Rosol pro Moravskoslezský deník.

Z českých tenistů na Prosperita Open ve dvouhře pokračují už jen Lukáš Pavlásek a Zdeněk Kolář. Dnes by měli nastoupit proti sobě nastoupit ve čtvrtfinále, pokud se počasí umoudří.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud