Pavel Novotný
4. května 2017 • 18:18

Nejsi lepší, uzemnil Strýcovou kouč. Lidem do toho nic není, štve hráčku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě hodiny a čtyřicet minut. Tak dlouho trvala čtvrtfinálová bitva J&T Banka Prague v pražské Stromovce mezi Barborou Strýcovou a Kateřinou Siniakovou. Drama se vším všudy nakonec ovládla jednatřicetiletá rodačka z Plzně, která zdolala svoji o jedenáct let mladší krajanku po setech 6:3, 5:7 a 6:3. Několikanásobná fedcupová šampionka však kromě skvělých úderů ukázala dost ze svého temperamentu. Přesvědčil se o tom i její kouč Tomáš Krupa.



Byl to boj o každý míč. Prakticky do posledního místa zaplněné tribuny sparťanského tenisového klubu sledovaly ostré výměny od základních čar. Že by se však hrál nudný antukový tenis, to ani náhodou.

Postaraly se o to obě české feddcupové reprezentanty. Kateřina Siniaková ničila svoji soupeřku nevyčerpatelným fyzickým fondem, Strýcová nabídla kromě přesných úderů i hodně ze svého temperamentu. Časté pády na zem či házení raketou a příliš dlouhé prodlevy před servisem vyústily až v napomenutí od hlavní rozhodčí.

Do zápasu vstoupila lépe osmnáctá tenistka světa Barbora Strýcová, rychle vedla 4:0 a i přes drobné problémy sadu vyhrála 6:3. Zajímavý moment utkání přišel za stavu 6:3 a 4:3 pro Strýcovou, kdy přestávku na ošetření Kateřiny Siniakové  využila plzeňská rodačka ke konzultaci s koučem Tomášem Krupou.

Podívejte se, jak se Strýcová hádala s koučem Krupou na turnaji v Miami
Video se připravuje ...

„Mám pocit, že jsem lepší, proto tak hraju,“ reagovala na trenérovy instrukce Strýcová. „Ne, ty nejsi lepší, vyrovnalo se to, je to normální válka,“ zklidnil nabuzenou tenistku bývalý kouč Tomáše Berdycha .

A měl pravdu. Siniaková druhou sadu získala a o postupují musel rozhodnout závěrečný set. V něm přeci jen ukázala více zkušeností ostřílená Strýcová a po vítězství 6:3 si zajistila postup do pátečního semifinále, v němž se utká s německou tenistkou Monou Barthelovou, která si ve čtvrtfinále poradila s přemožitelkou Karolíny Plíškové Italkou Gorgiovou.

Divákům do toho nic není

"Nemyslím si, že je správné, že to lidi slyší. Občas potřebuju říct nějaké sprosté slovo a do toho divákům nic není," konstatovala Strýcová na konto ruchových mikrofonů, které jí už několikrát zastihly v hodně vzrušené debatě.

Mezi tenistkami není s podobným názorem jediná, ale ví, že se zavedenou praxí nejspíše nic nenadělá. "Hlavní slovo nemáme my, ale ti vyšší. Náš ředitel (šéf WTA Steve Simon) chce, aby byl tenis pro diváky zajímavý," řekla Strýcová.

„Výhra ve čtvrtfinále mi dala sebevědomí, ale v dalším utkání musím hrát zase o něco líp. S Monou se známe, dobře čte hru a já musím hrát pestře,“ říkala na adresu své další soupeřky, s kterou má vyrovnanou bilanci 3:3, Strýcová.

Strýcová na pozápasovém rozhovoru pro Českou televizi přiznala, že kouč Krupa to s ní nemá jednoduché. „Je to se mnou fakt těžký, jsem ráda, že ho mám. Samozřejmě se ho snažím poslouchat, jinak bych si ho na lavičku nevolala,“ ocenila zkušeného trenéra tenistka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud