6. května 2017 • 13:04

Plíšková na titul v Praze nedosáhla, po obratu slaví německá senzace

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kristýna Plíšková svůj životní turnaj před domácími diváky do pohádkové konce nedotáhla. Ve finále J&T Banka Prague Open prohrála s německou kvalifikantkou Monou Barthelovou 6:2, 5:7 a 2:6.



Kristýna Plíšková tak na Spartě nenavázala na předchozí české šampionky - svoji sestru Karolínu (vítězku z roku 2015) a Lucii Šafářovou (2016).

"Trošku mi ve druhém setu došly síly. Mrzí mě to. První podání nefungovalo jako v semifinále. Mám trošku natažený sval na břiše, asi to trošku hrálo roli. Možná i nervy na mě dolehly. Tak příště, no," řekla Plíšková České televizi. "Je to ale moje první finále v sezoně, ještě doma a na antuce. Asi bych měla být ráda," dodala tenistka, jež usilovala o druhý titul na okruhu WTA v kariéře.

Levou rukou hrající svěřenkyně kouče Martina Fassatiho se díky finálové účasti posune poprvé do světové padesátky, na 46. místo.

Petra Kvitová s ředitelkou pražského turnaje WTA Petrou Černoškovou
Petra Kvitová s ředitelkou pražského turnaje WTA Petrou Černoškovou

V prvním setu finále dominovala Plíšková rychlou hrou a kvalifikantku Barthelovou (82. WTA) přehrávala. Třikrát vzala semifinálové přemožitelce Barbory Strýcové servis, o podání přišla jednou a set ukončila vítězným forhendem.

Na úvod druhého setu prohrávala Plíšková 0:2, ale rychle získala ztracený brejk zpět. Když vzala Němce servis na 4:3, fanoušci už se těšili na vítězné oslavy. Ale Barthelová ukázala svoji sílu od základní čáry a vývoj otočila.

"Jseš vyndaná ze zásuvky. Zasuneme zásuvku a nabijeme. Musíš do toho jít. Začíná si tě vodit. Soustřeď se na servis a choď do toho," radil Fassati o pauze za stavu 4:5. Jeho svěřenkyně pak servis udržela, ale další dvě hry ztratila a tím i set.

Před třetím setem se Plíšková převlékla a bílý komplet vyměnila za oranžovo-modrou kombinaci. Na úvod měla šanci, ale promarnila tři brejkboly a rázem si přestala věřit. Rozbila i raketu o zem a od stavu 2:2 prohrála čtyři hry v řadě.

"Nemůžu tomu věřit. Jsem vyčerpaná a nevím, jak jsem to dokázala. Jsem šťastná a chci si tohle vítězství vychutnat," řekla Barthelová po čtvrtém titulu v kariéře. V Praze se k němu dostala po osmi výhrách, jelikož hrála i kvalifikaci.

Tenisový turnaj žen v Praze ve Stromovce (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud