21. května 2017 • 18:45

Djokovič v Římě padl a oznámil, že mu bude radit Andre Agassi!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bude hodně silné a zajímavé spojení. Srbský tenista Novak Djokovič po porážce ve finále turnaje v Římě oznámil, že na French Open ho povede osminásobný grandslamový vítěz Andre Agassi. 47letý Američan je považovaný za jednoho z nejlepších tenistů historie a jeden ze sedmi hráčů, kteří získali v jednom roce všechny čtyři grandslamy. Světová dvojka Djokovič padl v římském finále s Alexandrem Zverevem 4:6 a 3:6. Dvacetiletý Němec tak získal třetí letošní titul.



"Dva týdny jsme si s Andrem telefonovali a dohodli jsme se na spolupráci. Bude se mnou v Paříži a uvidíme, jak to bude fungovat," řekl Srb po dnešním prohraném finále s Němcem Alexanderem Zverevem v Římě.

"Nemáme žádnou dlouhodobou dohodu. Jde o to se v Paříži navzájem lépe poznat. Andre tam nebude na celý turnaj, jen na část," upřesnil Djokovič.

Ten před pár týdny oficiálně ukončil spolupráci s celým realizačním týmem včetně slovenského kouče Mariána Vajdy, který mu pomáhal jedenáct let. Už loni v prosinci přestal spolupracovat se superkoučem Borisem Beckerem.

"Andreho si velmi vážím jako hráče i jako člověka. Prošel vším, čím si teď procházím já. Hře rozumí jako málokdo. Užívám si každý rozhovor s ním," prohlásil Djokovič. "Může mě obohatit na kurtu i mimo něj, takže už se moc těším na to, co je před námi," dodal.

SESTŘIH: Zverev si v Římě poradil i s Djokovičem a má letos třetí titul
Video se připravuje ...

Vítězi 12 grandslamových turnajů ve dvouhře se poslední dobou na okruhu ATP nedařilo. Od loňského léta vyhrál Djokovič jediný turnaj, na Australian Open vypadl v druhém kole a na následujících třech turnajích nepřešel přes čtvrtfinále.

Osminásobný grandslamový šampion Agassi se v minulosti k trenérské kariéře vyjádřil odmítavě. Tvrdil, že kvůli dospívajícím dětem, které vychovává s manželkou Steffi Grafovou, by na takovou práci neměl čas.

"Sice už se na okruhu nepohybuje řadu let, ale co jsem s ním mluvil, je jasné, že má stále velký přehled. Sledoval všechny velké zápasy, zná dobře všechny mé soupeře, takže jsme si v posledních týdnech volali před každým zápasem," přiznal "Djoker".

S Djokovičem by Agassi mohl spolupracovat jako zvláštní konzultant, který by byl k dispozici jen na grandslamové turnaje, podnik v Indian Wells, jenž se koná nedaleko Agassiho bydliště v Las Vegas, a případně na Turnaj mistrů, pokud by se na něj Srb kvalifikoval. To by představovalo deset až dvanáct týdnů v roce.

Zverev má už třetí letošní titul

Dvacetiletý Zverev už letos vyhrál v Montpellieru a Mnichově a přemožitele nenašel ani v Římě. V premiérovém vzájemném duelu s Djokovičem, který v pondělí oslaví třicetiny, ani jednou neprohrál servis. Soupeřovo podání prolomil třikrát a po necelé hodině a půl proměnil první mečbol.

Po čtvrtém titulu v kariéře se mladší bratr tenisty Mischy Zvereva poprvé dostane do elitní desítky. Ze 17. místa, jež bylo jeho dosavadním maximem, se v pondělí posune na desáté.

Slavila i Svitolinová

Už čtyři tituly má letos na kontě Ukrajinka Jelena Svitolinová po výhře 4:6, 7:5, 6:1 nad favorizovanou Rumunkou Simonou Halepovou. Svitolinová, čtvrtfinálová přemožitelka Karolíny Plíškové, se v novém vydání světového žebříčku posune o pět příček na šesté místo.

Dvaadvacetiletá Svitolinová po předchozích triumfech v Tchaj-wanu, Dubaji a Istanbulu vybojovala čtvrtý letošní titul, což je nejvíce na ženském okruhu. Turnajová osmička sice prohrála první set 4:6, ale druhý získala poměrem 7:5.

V rozhodující sadě povolila o dvě místa výše nasazené Halepové jediný game a po více než dvou hodinách proměnila třetí mečbol. Svitolinová oplatila Rumunce čtyři roky starou porážku z dosud jediného vzájemného duelu a získala celkově osmý turnajový titul.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):
Muži (dotace 4,507.375 eur):
Dvouhra - finále:
A. Zverev (16-Něm.) - Djokovič (2-Srb.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - finále:
Herbert, Mahut (4-Fr.) - Dodig, Granollers (8-Chorv./Šp.) 4:6, 6:4, 10:3.

Ženy (dotace 3,076.495 dolarů):
Dvouhra - finále:
Svitolinová (8-Ukr.) - Halepová (6-Rum.) 4:6, 7:5, 6:1.

Čtyřhra - finále:
Chan Yung-jan, Hingisová (2-Tchaj-wan/Švýc.) - Makarovová, Vesninová (1-Rus.) 7:5, 7:6 (7:4).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud