13. června 2017 • 20:54

Šafářová ukončila sérii porážek ve dvouhře. Na trávě uspěla i Hlaváčková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lucie Šafářová zvládla bleskový přesun z antuky na trávu a postoupila na turnaji v Nottinghamu do druhého kola. Dva dny po triumfu ve čtyřhře na Roland Garros porazila třicetiletá Češka 6:3, 6:7, 6:2 Američanku Grace Minovou. Na trávě se dařilo i Andree Hlaváčkové, která v Hertogenboschi po roce postoupila do druhého kola dvouhry na okruhu WTA.



Šafářová dnešním vítězstvím ukončila sérii čtyř porážek na WTA Tour. Začátkem května nenastoupila na turnaji v Praze kvůli nemoci k duelu druhého kola s Kristýnou Plíškovou, poté prohrála své první zápasy v Madridu, Římě i grandslamové Paříži.

Více se jí dařilo na French Open ve čtyřhře, kde s tradiční partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA dokráčela až k titulu a získala pátou grandslamovou trofej.

V dnešním duelu proti kvalifikantce Minové, jež je ve světovém žebříčku na začátku třetí stovky, splnila Šafářová roli favoritky. Pátá nasazená Češka měla na dosah vítězství bez ztráty setu, ale ve druhé sadě za stavu 5:4 nevyužila při podání soupeřky dva mečboly. Set poté prohrála 5:7 v tie-breaku.

Třetí sada už byla jasnou záležitostí Šafářové. Čtyřiačtyřicátá hráčka žebříčku sice neproměnila další dva mečboly při servisu Minové, v dalším gamu však zápas dopodávala k vítězství.

V druhém kole se Šafářová utká s Hsieh Su-wei z Tchaj-wanu.

V Hertogenboschi postoupila Hlaváčková, Kristýna Plíšková vypadla 

Andrea Hlaváčková zahájila vítězně travnatou část sezony. Na turnaji v Hertogenboschi přehrála Asiu Muhammadovou z USA 6:3, 3:6, 6:4 a po roce postoupila do druhého kola dvouhry na okruhu WTA. Vypadla naopak nasazená osmička Kristýna Plíšková po prohře s Estonkou Anett Kontaveitovou 7:6, 3:6 a 1:6. 

Zatímco Plíšková nestačila na Kontaveitovou, jež má v poslední době skvělou formu, Hlaváčková na nizozemské trávě navázala na své úspěchy v kvalifikaci i na pondělní nečekaný postup jiné Češky Petry Krejsové. O čtvrtfinále si plzeňská rodačka zahraje proti domácí Arantxe Rusové.

Hlaváčková měla původně začít turnaj proti Kazašce Jaroslavě Švedovové, ale na poslední chvíli jí připadla nová soupeřka. Muhammadová dostala šanci jako lucky loser a dvě hodiny hrála s Češkou zcela vyrovnaně. Poslední game při podání soupeřky však Hlaváčková zvládla skvěle a vítěznými údery vybojovala postup. Ještě ji dnes čeká čtyřhra.

Plíšková rovněž ztratila vedení 1:0 na sety, ale naopak její výkon šel v závěru rapidně dolů. Ve třetí sadě uhrála proti Kontaveitové jediný game.

Výsledky tenisového turnaje žen v Nottinghamu

Dvouhra - 1. kolo:

Šafářová (5-ČR) - Minová (USA) 6:3, 6:7 (5:7), 6:2, Naraová (Jap.) - Davisová (3-USA) 6:3, 6:3, Riskeová (4-USA) - Watsonová (Brit.) 6:2, 6:3, Bartyová (Austr.) - Mariaová (Něm.) 4:6, 6:3, 6:0.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):

Muži (dotace 660.375 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Dolgopolov (Ukr.) - Darcis (5-Belg.) 6:2, 7:6 (7:3),
Escobedo (USA) - Jung (Tchaj-wan) 6:4, 6:2.

Ženy (dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Muhammadová (USA) 6:3, 3:6, 6:4,
Kontaveitová (Est.) - Kristýna Plíšková (8-ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 6:1,
Hogenkampová (Niz.) - Minellaová (Luc.) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud