15. června 2017 • 16:04

Berdych začal sezonu na trávě skvěle, ve Stuttgartu zdolal Tomice

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Tomáš Berdych vstoupil do travnaté části tenisové sezony vítězstvím ve Stuttgartu 7:6, 6:2 nad Australanem Bernardem Tomicem. Třetí nasazený český hráč měl v prvním kole volný los a po dnešní výhře postoupil do čtvrtfinále.



Jednatřicetiletý Berdych se na ATP Tour představil po dvou týdnech od zklamání na Roland Garros, kde vypadl už ve druhém kole s Rusem Karenem Chačanovem. Následně čtrnáctý hráč světového žebříčku ukončil spolupráci s chorvatským trenérem Goranem Ivaniševičem, jenž ho vedl od loňského srpna.

Dnešní duel na Mercedes Cupu zvládl Berdych za 76 minut. Jediného zaváhání se dopustil v devátém gamu prvního setu, kdy za stavu 5:4 ztratil servis a umožnil Tomicovi srovnat.
Tie-break ale český hráč ovládl 7:4 a navrch měl i v druhém setu, v němž vzal stuttgartskému rodákovi Tomicovi dvakrát podání. Zápas zakončil dvěma esy za sebou, celkově jich nastřílel čtrnáct. Čtyřiadvacetiletého Australana porazil Berdych i v pátém vzájemném duelu, z toho potřetí na trávě.

"Byl to dobrý, velmi dobrý zápas. V prvním setu jsem získal rychle brejk, ale pak to bylo těsné. V tie-breaku jsem využil šance, což rozhodlo. Jsem zpět ve Stuttgartu, zpět na trávě a to je pozitivní. Předvedl jsem slušný tenis," řekl na kurtu Berdych.

Ve Stuttgartu hrál v minulosti pětkrát, naposledy v roce 2009. "Čas letí. Místo je stejné, ale povrch úplně jiný," připomněl, že dříve se tam hrálo na antuce.

Ve čtvrtfinále se Berdych utká s pětatřicetiletým Španělem Felicianem Lópezem, s nímž má vyrovnanou bilanci 6:6.

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (3-ČR) - Tomic (Austr.) 7:6 (7:4), 6:2,
F. López (Šp.) - Chardy (Fr.) 6:3, 3:6, 6:2.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud