24. června 2017 • 13:19

Kvitová je v Birminghamu ve finále! Šafářová ve druhém setu vzdala

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová postoupila při svém druhém turnajovém startu po zranění levé ruky do finále v Birminghamu. V semifinálovém českém derby strávila s Lucií Šafářovou na kurtu jen 34 minut. Krajanka, kterou limitovalo zranění stehenního svalu, zápas za stavu 6:1, 1:0 pro sedmou nasazenou Kvitovou vzdala.



"Hrát o titul po šesti měsících (od přepadení) je jako sen a finále si užiju," řekla dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová bezprostředně po zápasu na kurtu. Na birminghamské trávě, kde startuje na divokou kartu, bude útočit na 20. titul v kariéře. Ve finále je poprvé od loňského listopadu, kdy se radovala z triumfu na Elite Trophy v Ču-chaji.

"Lepší návrat, než jaký teď prožívám, jsem si ani nemohla představit. Paříž byla trochu podivná a zvláštní, nedokázala jsem tam zahrát na maximum," připomněla Kvitová svou premiéru na Roland Garros po prosincovém přepadení, při němž jí útočník pořezal prsty na levé ruce. "Takže jsem šťastná, že jsem schopná předvádět dobrý tenis tady. A ruka je v pořádku, nemám žádné bolesti, což je ta nejlepší zpráva," dodala.

Její finálovou soupeřkou bude jednadvacetiletá Ashleigh Bartyová, která zdolala turnajovou šestku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska za necelé dvě hodiny 3:6, 6:4, 6:3. Australanku tak v Birminghamu čeká už třetí česká soupeřka, v úvodních dvou kolech vyřadila Markétu Vondroušovou a Barboru Strýcovou.

Lucie Šafářová utkání proti Petře Kvitové ve druhém setu vzdala
Video se připravuje ...

Jediný předchozí duel s Bartyovou Kvitová v roce 2012 na Roland Garros hladce vyhrála. "Na French Open 2012 mi dala tvrdou lekci, vytřela se mnou podlahu. Snad to teď bude opačně," zavzpomínala vítězka wimbledonské juniorky z roku 2011 na pět let starou antukovou porážku 1:6, 2:6.

"Ashleigh má skvělý cit pro míč. Hodně mění hru, bude zajímavé s ní hrát, protože nikdy nevíte, jaký úder vytáhne," těšila se pětinásobná fedcupová šampionka na finále. "Moje hra bude stejná jako vždycky. Budu se snažit hrát rychle a agresivně a ukázat se na podání. Doufám, že mě zase podrží," dodala.

Sedmadvacetiletá Kvitová vstoupila do desátého vzájemného utkání s Šafářovou razantně a po čtvrt hodině vedla 5:0. Teprve pak si vybrala slabší chvilku, o tři roky starší soupeřka čistou hrou poprvé uhájila podání a zažehnala hrozbu kanára.

Poté odvrátila dva setboly a vypracovala si dokonce dvě šance na brejk, ani jednu ale nevyužila a Kvitová po 27 minutách uzavřela první set šestým esem.

Druhou sadu zahájila bronzová olympijská medailistka z Ria opět úspěšným brejkem a Šafářová, která v pátečním čtvrtfinále bojovala přes tři hodiny s Darjou Gavrilovovou, se v pauze mezi gamy rozhodla po krátké konzultaci s fyzioterapeutkou pro skreč.

Na Kvitovou tak nevyzrála ani na desátý pokus, naposledy se spolu utkaly před rokem právě na zdejším turnaji. Vítěznou sérii s českými soupeřkami Kvitová prodloužila na 22 zápasů.

Dvouhra - semifinále:

Kvitová (7-ČR) - Šafářová (ČR) 6:1, 1:0 skreč.
Bartyová (Austr.) - Muguruzaová (6-Šp.) 3:6, 6:4, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud