27. června 2017 • 12:44

McEnroe a hráč č. 701 útočí na Serenu: Mezi muži by byla na 700. místě

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tenisové téma, které se stále vrací. Jak by si vedly ženy na kurtech, kdyby hrály proti mužům? Debatě dal nyní nový impuls legendární hráč John McEnroe. Podle něj by se dlouholetá světová jednička Serena Williamsová pohybovala kolem 700. místa v žebříčku. Odpověď od vítězky 23 grandslamových titulů, která očekává narození potomka, na sebe nenechala dlouho čekat. Svůj komentář připojil i současný 701. nejlepší tenista světa Dmitrij Tursunov.



Celá slovní přestřelka začala McEnroeovým prohlášením pro americké rádio NPR. „Kdyby hrála na mužském okruhu, řekněme, že by byla sedmistá na světě,“ ohodnotil šance Sereny Williamsové proti mužům. Pro schopnosti Williamsové měl jinak uznání. „Tím nemyslím, že Serena není neuvěřitelná hráčka a samozřejmě všechno je možné. V určité chvíli může být tenistka lepší než kdokoliv jiný.“

Za standardních okolností by ale podle něj srovnání dopadlo pro jednu z nejlepších tenistek z historie nepříliš lichotivě. „Kdyby hrála proti mužům, byl by to úplně jiný příběh. Tohle se netýká jen tenisu, ale i dalších sportů.“

Williamsové se jeho vyjádření dotklo a McEnroeovi odpověděla na twitteru. „Milý Johne, obdivuji tě a respektuji, ale prosím, prosím – vynech mě ze svých prohlášení, které se nezakládají na faktech. Nikdy jsem s nikým, který je na žebříčku až ´tam´, nehrála, nemám na to čas. Respektuj mě a mé soukromí, když čekám dítě. Přeju hezký den, pane,“ zareagovala tenistka, která na kurtech chybí kvůli těhotenství od lednového Australian Open.

Tím však přestřelka neskončila. McEnroe našel zastánce u ruského tenisty Dmitrije Tursunova, který se momentálně nachází na 701. místě světového žebříčku. Tedy přesně tam, kam McEnroe zasadil Serenu Williamsovou. „John neřekl žádnou blbost. Ví, o čem mluví. Je pravda, že Serena je úžasná tenistka. Ale stejně věřím, že bych vyhrál,“ říká hráč, který byl v minulosti 20. nejlepší na světě a vyhrál šest turnajů ATP.

Jak dopadly bitvy pohlaví v minulosti?
V roce 1973 vyzvala Billie Jean Kingová amerického tenistu Bobbyho Riggse. Ten byl ve 40. Letech nejlepším tenistou na světě a v roce 1951 ukončil kariéru. Přesto si troufnul na tehdejší nejlepší tenistku a ve věku 55 let ji porazil hladce 6:2, 6:1.

V roce 1992 někdejší hráč č. 1 Jimmy Connors vyzval Martinu Navrátilovou. Své soupeřce dal výhodu tím, že směl při každém bodu pouze jednou podávat a Navrátilová mohla míče vracet i do části hřiště pro čtyřhru. Přesto Connors vyhrál 7:5, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud