27. července 2017 • 15:05

Veselý v Hamburku postoupil do čtvrtfinále, Plíšková a Martincová vzdaly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Jiří Veselý porazil ve 2. kole antukového turnaje v Hamburku Argentince Horacia Zeballose dvakrát 6:4 a popáté v sezoně postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na vítěze večerního duelu mezi dalším Argentincem Leonardem Mayerem a Němcem Janem-Lennardem Struffem. České tenistky Kristýna Plíšková a Tereza Martincová skrečovaly kvůli zranění na turnaji v Nan-čchangu zápasy druhého kola.



Čtyřiadvacetiletý Veselý vedl v prvním setu po dvou brejcích už 5:2. Vzápětí sice také přišel o servis a nechal o osm let staršího soupeře snížit na 4:5, set ale nakonec dopodával vítězství.

Také ve druhé sadě prolomil 55. hráč žebříčku Veselý soupeřovo podání za stavu 2:2 jako první, ale hned v další hře dovolil soupeři, jenž je na žebříčku o dvě místa níž, vyrovnat. Rozhodující brejk se českému daviscupovému reprezentantovi povedl o tři hry později a následně po necelé hodině a půl proměnil druhý mečbol.

Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (ČR) - Zeballos (Arg.) 6:4, 6:4, Kicker (Arg.) - Paire (5-Fr.) 6:4, 7:6 (9:7), Delbonis (Arg.) - Ferrer (8-Šp.) 7:5, 6:3.

Kristýna Plíšková i Martincová v Nan-čchangu skrečovaly

České tenistky Kristýna Plíšková a Tereza Martincová skrečovaly kvůli zranění na turnaji v Nan-čchangu zápasy druhého kola. Třetí nasazená Plíšková ukončila předčasně duel při vedení 3:0 nad Japonkou Nao Hibinovou, Martincová vzdala za stavu 2:6, 2:3 turnajové dvojce Číňance Pcheng Šuaj.

Plíšková po necelé půlhodině vedla 3:0, ale utkání musela kvůli zranění ruky skrečovat. Sestra světové jedničky Karolíny Plíškové následně opustila kurt se zafačovaným prstem v doprovodu doktorky a v slzách.

Plíšková hned v úvodní hře prolomila soupeřčin servis, když proměnila šestý brejkbol. Vzápětí po čisté hře při svém podání získala další brejk, avšak dosud blíže nespecifikované zranění jí nedovolilo dotáhnout nadějně rozehrané utkání do konce.

Kvůli zranění ruky vzdala také Martincová, jež tak přišla o šanci napodobit semifinále z minulého týdne v Gstaadu.

Dvouhra - 2. kolo:
Pcheng Šuaj (2-Čína) - Martincová (ČR) 6:2, 3:2 skreč
Hibinová (Jap.) - Kristýna Plíšková (3-ČR) 0:3 skreč,
Lu Ťing-ťing (Čína) - Jankovičová (6-Srb.) 2:6, 6:1, 6:2,
Ču Lin - Sün Fang-jing (obě Čína) 6:3, 6:4,
Wang Ja-fan (Čína) - Chang Kai-Chen (Tchaj-wan) 6:0, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud