28. července 2017 • 17:15

Siniaková je v Bastadu v semifinále, Krejčíková i Veselý končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila na turnaji v Bastadu do semifinále a jediné vítězství ji dělí od obhajoby loňské finálové účasti. Turnajová sedmička zdolala druhou nasazenou Lotyšku Anastasii Sevastovovou 6:3, 5:7, 7:5. Ve čtvrtfinále naopak skončila druhá česká reprezentantka Barbora Krejčíková. Na turnaji v Hamburku vypadl Jiří Veselý ve čtvrtfinále s Leonardem Mayerem z Argentiny.



Krejčíková, jež do hlavní soutěže prošla z kvalifikace, nezvládla nadějně rozehraný třísetový duel s dvanáctou hráčkou světového žebříčku Caroline Garciaovou. Ačkoliv v rozhodující sadě podávala na vítězství, Francouzce nakonec podlehla 2:6, 6:4, 5:7.

Jednadvacetiletá Siniaková v úvodu zápasu soupeřku zaskočila a brzy vedla 5:1, pak sice při svém servisu poprvé zaváhala, za 36 minut ale první set získala 6:3. Také ve druhé sadě šla díky brejku hned do vedení, náskok však neudržela s dovolila soupeřce vyrovnat. Třetí set plný brejků vybojovala česká hráčka a o šest let starší soupeřku porazila i ve druhém vzájemném zápase.

Krejčíková je v pořadí WTA až na 140. příčce a v úvodu zápasu s Garciaovou byl rozdíl znát. Francouzka bez problémů vyhrála první sadu a ve druhé vedla 2:0. Pak se ale jednadvacetiletá Češka zvedla, skóre otočila a v rozhodujícím setu plném nepřesností šla za stavu 5:4 podávat na vítězství. Servis ale neudržela a do druhého semifinále v sezoně nepostoupila.

Garciaová, kterou minulý týden v Gstaadu vyřadila Tereza Martincová, tak narazí v semifinále na další českou hráčku. O postup do šestého finále v kariéře si totiž zahraje se Siniakovou, jež letos zahájila sezonu ziskem premiérového titulu v Šen-čenu.

Veselý v Hamburku nestačil na náhradníka

Tenista Jiří Veselý vypadl na turnaji v Hamburku ve čtvrtfinále. Čtyřiadvacetiletý daviscupový reprezentant dnes prohrál 6:7 a 3:6 s Leonardem Mayerem z Argentiny, který se do hlavní soutěže dostal až jako náhradník

Veselý, který je ve světovém žebříčku o téměř sto míst výš než Mayer, ztratil první set ve zkrácené hře poměrem 4:7. Ve druhé sadě poté za stavu 3:3 ztratil podání a soupeř nabídnutou výhodu využil. Český tenista tak s Mayerem prohrál na okruhu ATP počtvrté za sebou.

Tenisový turnaj žen v Bastadu (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Garciaová (3-Fr.) - Krejčíková (ČR) 6:2, 4:6, 7:5,
Siniaková (7-ČR) - Sevastovová (2-Lot.) 6:3, 5:7, 7:5,
Wozniacká (1-Dán.) - Kozlovová (Ukr.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Irigoyenová, Krejčíková (4-Arg./ČR) - Geuerová, Petersonová (Něm./Švéd.) 6:2, 6:7 (4:7), 10:6.

Tenisový turnaj mužů v Hamburku (antuka, dotace 1 499 940 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Mayer (Arg.) - Veselý (ČR) 7:6 (7:4), 6:3,
Delbonis (Arg.) - Chačanov (3-Rus.) 7:5, 3:6, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud