10. srpna 2017 • 19:35

K smrti vyčerpaný... Zverev odvrátil mečbol po výměně, která šokovala

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Už jen nahazoval míčky do kurtu, na víc neměl síly. Francouzský tenista Richard Gasquet měl ve druhém kole turnaje v Montrealu svého favorizovaného soupeře Alexandera Zvereva na lopatě. K tomu, aby přes německý supertalent postoupil, mu chyběl hned třikrát jediný míč. Druhý pokus o ukončení zápasu však světová osmička odvrátila stylem, který vyrazil dech. A po pár minutách se Zverev navíc mohl radovat i z vydřeného postupu po výsledku 6:3, 4:6 a 7:6.



Favorit utkání byl jasný. Čerstvý vítěz turnaje ve Washingtonu a podle řady odborníků budoucí světová jednička Alexander Zverev, změřil ve druhém kole Masters v Montrealu síly s ostříleným Francouzem Richardem Gasquetem.

Jednatřicetiletý tenista však na papírové předpoklady nedal, po vyhraném druhém setu, kterým srovnal stav na 1:1, vedl v rozhodujícím 6:5 a za stavu 40:15 měl při soupeřově podání dva mečboly.

První nebezpečí Zverev ještě relativně v klidu zažehnal, pak se však odehrála výměna, která by směle mohla atakovat nepřednější místa, pokud jde o způsob, jakým lze odvrátit prohru. Oba borci si vyměnili celkem neuvěřitelných 49 úderů, ve kterých byl aktivnější dvacetiletý Zverev.

VIDEO: Neuvěřitelný moment z utkání Zverev - Gasquet

Vyčerpaný Gasquet během ní několikrát jen zoufale nastavoval raketu, na nějaký útok neměl síly. Vítěz čtyř letošních turnajů nakonec výměnu ukončil forhendovým úderem a užíval si obrovských ovací nadšených fanoušků. V gamu čelil nakonec ještě jednomu mečbolu, i ten však zvládl a utkání nakonec v tiebreaku vyhrál.

V neuvěřitelném zápase však i Zverev musel o vítězství tvrdě bojovat, ve zkrácené hře proměnil až čtvrtý mečbol.

V utkání třetího kola se Zverev utkání s další velkou nadějí světového tenisu Nickem Kyrgiosem, který si v mnohem jednodušším duelu poradil i Italem Lorenzim 6:3, 6:2.

A ani tady německého tenistu rozhodně nečeká nic jednoduchého. V žebříčku je sice o šestnáct míst před svým australským soupeřem, v dosavadních dvou vzájemných duelech však vždy odcházel jako poražený.

Zápas Zvereva s Gasquetem na turnaji v Montrealu přinesl fantastickou podívanou
Video se připravuje ...

Federer si hravě poradil s Polanskym, v dalším kole narazí na Ferrera
Video se připravuje ...

Jack Sock si na turnaji v Montrealu ve dvou setech poradil s Pierrem-Huguesem Herbertem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud