14. srpna 2017 • 18:24

Nadal bude zase světová jednička. Na trůn mu pomohly problémy Federera

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal se za týden opět stane světovou jedničkou. K návratu na první místo žebříčku ATP po třech letech mu pomohlo odstoupení Rogera Federera z probíhajícího turnaje v Cincinnati. Švýcarská hvězda má problémy se zády.



"Bylo těžké se dostat na první místo. Mám velkou radost, že jsem dostal tuhle šanci," uvedl Nadal.

Vítěz patnácti grandslamů Nadal byl naposledy světovou jedničkou v červnu 2014, dohromady žebříčku vládnul už 141 týdnů. Nyní na trůnu vystřídá zraněného Brita Andyho Murrayho. Šanci k návratu do čela pořadí měl i Federer, ten by však musel v Cincinnati dojít do semifinále a jeho španělský rival by nesměl vyhrát jediný zápas.

Federer nakonec na turnaji nenastoupí. "Moc mě to mrzí, protože jsem tady vždycky rád hrál. Bohužel jsem si v Montrealu hnul se zády a potřebuji týden na odpočinek," uvedl v prohlášení majitel 19 grandslamových titulů.

Šestatřicetiletý Švýcar si na bolesti zad stěžoval už v neděli po finále v Montrealu, které prohrál s Němcem Alexanderem Zverevem 3:6 a 4:6. Sám žebříček vedl naposledy v listopadu roku 2012. Celkově už Federer strávil v čele pořadí ATP Tour rekordních 302 týdnů.

Odhlášením se zařadil do početného zástupu elitních tenistů, kteří v Cincinnati ze zdravotních důvodů nehrají. Z elitní desítky je jich šest. Problémy před US Open budou raději léčit nejen Murray a Federer, ale i Marin Čilič a Kei Nišikori; dvojice Novak Djokovič a Stan Wawrinka už dokonce ukončila sezonu.

"Je to jen náhoda," odpověděl Nadal na poznámku, že všem absentujícím hráčům je přes třicet let. "Už nám není dvacet a nehrajeme všechny turnaje. K našemu sportu to patří. Sám jsem to zažil několikrát, hodně turnajů jsem zmeškal, takže doufám, že se všichni brzo uzdraví," dodal.

Naopak v Cincinnati už znovu naskočí do zápasů Tomáš Berdych, jenž si v minulém týdnu v Montrealu skřípnul nerv v oblasti žeber.

SESTŘIH: Mladík Zverev si vyšlápl na Federera a ovládl turnaj v Montrealu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud