15. září 2017 • 13:45

Překvapivý konec! Karolínu Plíškovou už nevede trenér Kotyza

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dařilo se jim, o to víc šokující zpráva to je. Česká jednička Karolína Plíšková ukončila spolupráci se svým trenérem Davidem Kotyzou, pod jehož vedením se stala světovou jedničkou. Tenistka své rozhodnutí oznámila před odjezdem na turnaje v Asii.



Spolupráce lounské rodačky a Davida Kotyzy začala v prosinci roku 2016. Ostřílený trenér, který pomohl k dvěma grandslamovým titulům Petře Kvitové , si tak vyměnil pozici s Jiřím Vaňkem, jenž do té doby Plíškovou vedl. 

Padesátiletý kouč dovedl Plíškovou až k pozici světové jedničky, na kterou se dostala po letošním Wimbledonu. Vládnout světovému tenisu vydržela pětadvacetiletá tenistka osm týdnů, o trůn přišla až po letošním US Open, kdy ji vystřídala Garbiňe Muguruzaová. Česká jednička klesla na současnou čtvrtou příčku.

BLOG Jana Jarocha: Na jménu kouče příliš nesejde? Plíšková to nyní musí dokázat. Čtěte ZDE>>>

Za nečekaným rozchodem podle slov dvojnásobné fedcupové šampionky nejsou dosažené výsledky. „Panu Kotyzovi děkuji za vše, co pro mě udělal. V některých ohledech se však naše názory a pohled na věc rozcházely. Neshodli jsme se na strategii mého dalšího tenisového vývoje,“ vysvětlila Plíšková.

Slova chvály měl na svou teď již bývalou svěřenkyni i David Kotyza. "S Karolínou to byla příjemná práce a věřím, že to pro ni do další kariéry bylo přínosné. Budu ji samozřejmě dál držet palce.“

Kdo nejlepší českou tenistku současnosti povede, zatím jasné není, což potvrdil i manažer a přítel Plíškové v jedné osobě Michal Hrdlička .

„Za celý tým přejeme Davidovi hodně štěstí v jeho další práci a zůstáváme dál v přátelském kontaktu. Jméno nového trenéra oznámíme nejpozději před začátkem příští sezony. Prioritou je teď úspěšné dokončení aktuálního ročníku, kvalifikace na turnaj mistryň v Singapuru, což je vrchol sezony, ke kterému se upínáme.“

KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ POD DAVIDEM KOTYZOU
ZÁPASOVÁ BILANCE: 46:13
VYHRANÉ TURNAJE: 3
NEJLÉPE NA GRANSLAMECH: semifinále French Open
NEJVÝŠE NA ŽEBŘÍČKU: 1.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud