22. září 2017 • 07:59

V Tokiu se nedaří, po Strýcové vypadla i Karolína Plíšková

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Strýcová nenašla ani ve čtvrtém vzájemném utkání recept na Anastasii Pavljučenkovovou a na turnaji v Tokiu vypadla ve čtvrtfinále. Jednatřicetiletá česká hráčka, jež v předchozích třech duelech neuhrála proti Rusce ani set, prohrála po více než dvouhodinové bitvě 7:5, 3:6 a 1:6. Končí také Karolína Plíšková, která prohrála ve čtvrtfinále na turnaji v Tokiu duel bývalých světových jedniček, Němce Angelique Kerberové podlehla 6:7, 5:7.



Pětadvacetiletá Plíšková se s Kerberovou utkala poprvé od loňského finále US Open a fanouškům opět předvedly vyrovnanou bitvu. V úvodním setu nevyužila ani jedna z hráček své šance na brejk a zkrácená hra vyšla lépe Němce. Vypracovala si dva setboly a při druhém jí Plíšková situaci usnadnila dvojchybou.

V podobném duchu se nesl i druhý set devátého vzájemného duelu, který nakonec rozhodl jediný úspěšný brejk. Rodačka z Loun, které momentálně patří ve světovém žebříčku čtvrté místo, neudržela podání ve 12. hře a Kerberová, jež po nevydařené sezoně figuruje o deset míst níž, při jejím servisu proměnila pátý mečbol. Do semifinále turnaje WTA postoupila dvojnásobná grandslamová vítězka po více než pěti měsících.

Strýcová získala vyrovnaný úvodní set díky rozhodujícímu brejku v jedenácté hře a při svém podání pak po hodině proměnila první setbol. I do druhé sady vstoupila pětadvacátá hráčka světového žebříčku lépe a ujala se vedení 2:0, pak se ale spustil déšť a pořadatelé duel po třetím gamu přerušili, aby mohla být zatažena střecha.

Přestávka soupeřce pomohla, od stavu 1:3 získala sedm gamů v řadě. Závěr třetího setu už byl jasnou záležitostí razantní Pavljučenkovové. Šestadvacetiletá Ruska, která je v žebříčku WTA o dvě místa před Strýcovou, takřka nechybovala a více než dvouhodinový duel při prvním mečbolu ukončila.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace milion dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Pavljučenkovová (Rus.) - Strýcová (ČR) 5:7, 6:3, 6:1,
Kerberová (7-Něm.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 7:6 (7:5), 7:5,
Muguruzaová (1-Šp.) - Garciaová (9-Fr.) 6:2, 6:4,
Wozniacká (3-Dán.) - Cibulková (5-SR) 3:6, 7:6 (7:5), 3:1 skreč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud