26. září 2017 • 12:56

Karolína Plíšková udolala ve Wu-chanu Číňanku. Strýcová i Siniaková vypadly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková udolala v druhém kole turnaje ve Wu-chanu domácí Číňanku Čang Šuaj po dvouhodinovém boji 6:4, 3:6, 6:4 a živí šanci na návrat na světový trůn. S turnajem se naopak rozloučila Barbora Strýcová, jež podlehla 6:2, 5:7 a 3:6 vítězce French Open Jeleně Ostapenkové z Lotyšska. Vypadla i Kateřina Siniaková, která prohrála s polskou kvalifikantkou Magdou Linetteovou 1:6, 2:6.



Všechny tři sety utkání Plíškové s Čang Šuaj rozhodl jediný brejk. V prvním se v páté hře podařil české tenistce, ve druhém ještě o game dřív soupeřce. V rozhodující sadě si obě hráčky držely podání až do stavu 5:4, poté Češka při soupeřčině servisu proměnila druhý mečbol. Číňanku tak porazila i v šestém vzájemném utkání a navázala měsíc starou výhru na US Open, kde dokonce čelila mečbolu.

"Byla jsem připravena na tvrdou bitvu. Jsem ráda, že jdu dál, bylo to těsné," řekla na kurtu Plíšková, jež měla v prvním kole volno. Výhrou ukončila šestizápasovou vítěznou sérii Čang Šuaj, jež minulý týden získala titul na turnaji v Kuang-čou.

V dalším kole se Plíšková utká s další domácí hráčkou Wang Čchiang a bude bojovat o šanci na návrat na první místo žebříčku. K tomu musí nasazená trojka celý turnaj vyhrát a současná jednička Španělka Garbině Muguruzaová nesmí postoupit do semifinále. Z aktuálního souboje o tenisový trůn dnes vypadla světová dvojka Simona Halepová z Rumunska, kterou deklasovala 6:2, 6:1 Ruska Darja Kasatkinová.

Strýcová nedotáhla k úspěšnému konci dobře rozehraný zápas s Ostapenkovou. Jednatřicetiletá Češka bojovala se senzační vítězkou letošní grandslamové Paříže dvě hodiny a 40 minut, ale Ostapenková dokázala vývoj prvního vzájemného duelu obrátit. Dvacetiletá tenistka tak navázala na nedělní triumf z turnaje v Soulu.

Siniaková tahala od začátku duelu s Linetteovou, která je na žebříčku téměř o 40 míst níž, za kratší konec. V prvním setu uhrála jediný game, ve druhém se držela jen do stavu 2:2. Poté už na kurtu vládla Polka, jež po hodině a čtvrt proměnila první mečbol.

Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu v Číně (tvrdý povrch, dotace 2,666.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Karolína Plíšková (3-ČR) - Čang Šuaj (Čína) 6:4, 3:6, 6:4, Cornetová (Fr.) - Kuzněcovová (6-Rus.) 6:3, 6:3, A. Radwaňská (9-Pol.) - Görgesová (Něm.) 7:5, 7:5, Garciaová (Fr.) - McHaleová (USA) 6:1, 6:1, Wang Čchiang (Čína) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 6:3, Makarovová (Rus.) - Davisová (USA) 6:2, 6:4, Ostapenková (8-Lot.) - Strýcová (ČR) 2:6, 7:5, 6:3, Kasatkinová (Rus.) - Halepová (2-Rum.) 6:2, 6:1, Cibulková (7-SR) - Teichmannová (Švýc.) 6:2, 6:2, Lepchenková (USA) - Bertensová (Niz.) 6:4, 6:4, Linetteová (Pol.) - Siniaková (ČR) 6:1, 6:2, Vesninová (16-Rus.) - Mertensová (Belg.) 6:2, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud