27. září 2017 • 09:57

Plíšková vyřadila další Číňanku. Drží šanci, jak se stát opět jedničkou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková si na turnaji ve Wu-chanu poradila s další domácí tenistkou a po suverénní výhře nad Číňankou Wang Čchiang 6:2, 6:1 je ve čtvrtfinále. Světová čtyřka se ve čtvrtek utká s Australankou Ashleigh Bartyovou.



Plíšková v úterý sehrála s jinou čínskou tenistkou Čang Šuaj třísetovou bitvu, než ji po dvou hodinách udolala 6:4, 3:6, 6:4. Dnes proti 55. hráčce žebříčku Wang Čchiang měla od začátku převahu, nedala jí šanci a z postupu se radovala za pouhých 48 minut hry.

Pětadvacetiletá rodačka z Loun má ve Wu-chanu šanci vrátit se na světový trůn, o který přišla po US Open. K tomu však musí celý turnaj vyhrát a současná jednička Španělka Garbiňe Muguruzaová nesmí postoupit do semifinále.

"Cítím se výborně, dneska mi všechno vycházelo," řekla v rozhovoru na kurtu Plíšková, jež o den dříve získala jistotu, že si na konci října v Singapuru podruhé zahraje Turnaj mistryň. Wang Čchiang nenabídla jediný brejkbol, sama všechny čtyři využila. "Doufám, že zítra už budu mít publikum na své straně," komentovala s úsměvem skutečnost, že vyřadila dvě čínské tenistky.

Čtvrtfinálová soupeřka Plíškové Bartyová dnes překvapila výhrou nad devátou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Souboj s bývalou vítězkou Turnaje mistryň otočila a uspěla po setech 4:6, 6:0 a 6:4. S českou jedničkou má Bartyová bilanci 1:1, dosud se utkaly jen na trávě.

Tenisový turnaj žen ve Wu-chanu v Číně (tvrdý povrch, dotace 2,666.000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:

Karolína Plíšková (3-ČR) - Wang Čchiang (Čína) 6:2, 6:1, Bartyová (Austr.) - A. Radwaňská (9-Pol.) 4:6, 6:0, 6:4, Makarovová - Kasatkinová (obě Rus.) 6:4, 6:4, Ostapenková (8-Lot.) - Puigová (Portor.) 6:2, 3:6, 6:3, Sakkariová (Řec.) - Vesninová (16-Rus.) 7:6 (8:6), 7:5.

Čtyřhra - 2. kolo:

Peschkeová, Grönefeldová (6-ČR/Něm.) - Voráčová, Ninomijaová (ČR/Jap.) 6:0, 6:2, Rosolská, Spearsová (7-Pol./USA) - Siniaková, Kasatkinová (ČR/Rus.) 6:1, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud