30. září 2017 • 10:20

Český souboj pro Kvitovou! V Pekingu přehrála Kristýnu Plíškovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová porazila na turnaji v Pekingu v duelu českých levaček 6:3, 7:5 Kristýnu Plíškovou a postoupila do druhého kola. Dvojnásobná wimbledonská vítězka potvrdila, že se jí proti krajankám dlouhodobě daří: připsala si už 23. vítězství za sebou nad českou hráčkou.



Dvanáctá nasazená Kvitová se s dvojčetem nedávné světové jedničky Karolíny Plíškové utkala poprvé v kariéře. Obě dnešní soupeřky tento týden neobhájily své loňské tituly - Kvitová vypadla v prvním kole na turnaji ve Wu-chanu, Kristýna Plíšková pouze o kolo dál v Taškentu.

Zatímco v pondělí sehrála Kvitová tříapůlhodinovou neúspěšnou bitvu s Číňankou Pcheng Šuaj, dnes zvládla postoupit o více než dvě hodiny rychleji. V utkání jednou ztratila servis, zatímco soupeřce vzala podání třikrát. Nenasazenou Plíškovou v klíčových okamžicích servis nepodržel, k šesti esům přidala stejný počet dvojchyb.

V hlavní soutěži turnaje v Pekingu jsou ještě Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová , jež v prvním kole vyzve světovou jedničku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska.

Více než tříhodinovou bitvu absolvovala na úvod turnaje Maria Šarapovová. Ruská hvězda udolala 7:6, 5:7 a 7:6 Lotyšku Anastasiji Sevastovovou, které oplatila porážku z osmifinále US Open.

Bývalá světová jednička mohla ukončit zápas už v devátém gamu třetí sady, ale při podání soupeřky promarnila dva mečboly. Nakonec využila až čtvrtý mečbol, když předtím sama v tie-breaku jeden odvrátila.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 7,027.063 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (12-ČR) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 7:5,
Kerberová (10-Něm.) - Ósakaová (Jap.) 6:2, 7:5,
Šarapovová (Rus.) - Sevastovová (16-Lot.) 7:6 (7:3), 5:7, 7:6 (9:7),
Kasatkinová - Vichljancevová (obě Rus.) 7:6 (7:5), 6:1,
Pavljučenkovová (Rus.) - Davisová (USA) 6:1, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud