Pavel Novotný
2. října 2017 • 08:00

Odehrál servis a padl v bolestech k zemi. Baghdatisovi pomáhal i soupeř

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebylo to tak dramatické, jako během letošního Wimbledonu, kdy si Američanka Bethanie Matteková-Sandsová v utkání druhého kola s Rumunkou Cirsteaovou přetrhla čéškový vaz a obrovských bolestech čekala dlouhé minuty čekala na pomoc. Přesto nešťastná událost finálového zápasu turnaje v Čcheng-tu mezi Denisem Istominem a Marcosem Baghdatisem dala na hrůzný moment z All England Clubu vzpomenout. Smutným hrdinou se stal kyperský tenista, který utkání za stavu 2:3 musel pro zranění zad vzdát.



Před jedenácti lety byl Marcos Baghdatis světovou osmičkou, zahrál si o titul na Australian Open, byl v semifinále Wimbledonu. Na to vše však může dvaatřicetiletý tenista již jen vzpomínat.

Svůj poslední ze čtyř titulů na okruhu vybojoval v roce 2010, kdy ovládl podnik v Sydney. Od té doby nic. Na žebříčku se i díky zdravotním problémům propadl až na začátek druhé stovky. Příležitost navázat na svoji úspěšnou kariéru tak měl na menším turnaji v Čcheng-tu.

A dařilo se mu. Postupně porazil Kanaďana Pospisila, Němce Gojowczyka, Tchajwance Lu a v semifinále Argentince Pellu. A bez šancí nebyl ani ve finále. Soupeřem mu byl 78. tenista Denis Istomin, s kterým měl Kypřan mírně negativní bilanci 1:2.

VIDEO: Nešťastný moment pro Marcose Baghdatise

Do finále turnaje ATP se Baghdatis dostal po více než roce a půl, na svůj pátý titul však nedosáhl. Za stavu 3:2 pro Istomina se na podání chystal rodák z Limassolu. Osudným se mu stal čtvrtý míček gamu. Po svém úspěšném servisu jen bezmocně odehrál následující úder a v bolestech klesl k zemi. 

K zraněnému tenistovi přispěchal jeho soupeř a až po několika minutách se s bolestí v zádech bojující Baghdatis dobelhal s Istominovou pomocí na lavičku.

Marcos Baghdatis se s různými zdravotními problémy potýká po velkou část své kariéry, v Čcheng-tu se mu stal pravděpodobně osudný nabitý program. V sobotu musel dohrávat čtvrtfinálový zápas s Tchajwancem Yen-Hsun Lu, o pár hodin později už nastoupil k semifinálovému utkání proti Pellovi.

Smutným vítězem turnaje se tak  stal Denis Istomin, který získal svůj druhý titul na okruhu ATP.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud