10. října 2017 • 13:43

Kyrgios opět šokoval Šanghaj. Vloni odchodil zápas, teď skončil po setu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australský tenista Nick Kyrgios se na turnaji Masters v Šanghaji postaral po roce o další pozdvižení, když bez zjevného důvodu předčasně ukončil zápas prvního kola s Američanem Stevem Johnsonem. Dvaadvacetiletý bouřlivák, jenž je proslulý nevyrovnaným chováním, odešel z kurtu poté, co prohrál úvodní set v tie-breaku. Představitelé ATP uvedli, že se začali případem zabývat.



Kyrgios vloni v Šanghaji odchodil zápas s Mischou Zverevem a dostal od ATP distanc na osm týdnů a pokutu. Tentokrát měl výhrady proti umpirovému rozhodčímu. Během úvodního setu od něho dostal za vzteklé odpálení míčků do hlediště varování a ve zkrácené hře přišel trestný bod. Poté, co Johnson proměnil esem první setbol, zamířil k síti, podal soupeři i sudímu ruku, na lavičce si sbalil věci a za pískotu fanoušků zamířil do šaten.

Kyrgios nešel na pozápasovou tiskovou konferenci a své vysvětlení podal na twitteru. "Posledních 24 hodin jsem bojoval se žaludečními problémy. Snažil jsem se připravit na zápas, ale hodně jsem se na kurtu trápil, což bylo myslím evidentní od první výměny," napsal Australan.

SESTŘIH: Kyrgios zápas s Johnsonem po prohraném prvním setu za podivných okolností vzdal
Video se připravuje ...

"Také mě dnes při tréninku začalo bolet rameno, což tomu příliš nepomohlo. Takže když jsem prohrál set, už jsem neměl sílu pokračovat, protože jsem toho za posledních 24 hodin moc nesnědl," dodal.

Zkrácenou hru přitom finalista z minulého týdne v Pekingu Kyrgios začal výborně. Vedl 3:0 a 4:2, po výměně stran se ale nechal rozhodit pohybem fanoušků v hledišti. Další míček ztratil, začal si stěžovat a za vulgární poznámky dostal trestný bod, který znamenal vyrovnání na 4:4.

Mikrofony u kurtu podle zahraničních médií zachytily, jak Kyrgios svému týmu řekl, že pokud set prohraje, tak končí. Agentuře AFP řekl, že duel skrečoval kvůli zranění ramena.

VIDEO: Podívejte se na záznam celého incidentu

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud