19. října 2017 • 15:23

Pro Berdycha sezona končí. Českou jedničku trápí záda, ve Vídni hrát nebude

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 I pro Tomáše Berdycha skončila letošní tenisová sezona předčasně. Osmnáctý hráč světa se dnes kvůli přetrvávajícím problémům se zády odhlásil z halových turnajů ve Vídni a Masters v Paříži. "S lítostí musím oznámit, že musím ukončit sezonu," napsal Berdych na sociálních sítích.



"Od Wimbledonu hraju s bolestí v zádech a při posledním utkání v Pekingu jsem cítil, že se to nelepší. Lékaři mi doporučili pár týdnů odpočinku a léčbu, abych se zcela uzdravil, zbavil bolesti a mohl být připraven na rok 2018," uvedl.

Dvaatřicetiletý Berdych měl letos více zdravotních trablů než v minulosti. "Asi si budu muset zvyknout," říkal v září v New Yorku. Problémy s bedry měl na Roland Garros a poté znovu na US Open. V létě si v Montrealu zablokoval bolestivě žebra.

Naposledy hrál v Pekingu, kde vypadl ve druhém kole. Sezonu ukončí s bilancí 35 výher a 18 porážek. Blýskl se postupem do semifinále Wimbledonu, v kterém nestačil na Švýcara Rogera Federera, a finále si zahrál v Lyonu.

V pořadí dvouhry ATP je osmnáctý, ale teoreticky mu hrozí, že ukončí rok mimo dvacítku, což se mu naposledy stalo před 12 lety (tehdy byl 25.). Bývalý čtvrtý hráč světa po antukovém Roland Garros ukončil spolupráci se superkoučem Chorvatem Goranem Ivaniševičem a poté ho vedl trenér Martin Štěpánek.

Z českých tenistů předčasně ukončili sezonu Radek Štěpánek, Adam Pavlásek, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a Markéta Vondroušová.

Z elitní třicítky žebříčku je Berdych už sedmým hráčem, který letos předčasně dohrál. Před ním to byli Novak Djokovič (loket), Andy Murray (kyčel), Stan Wawrinka (koleno), Kei Nišikori (zápěstí), Gilles Müller (loket) a Milos Raonic (lýtko).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud