27. října 2017 • 19:00

Halepovou může sesadit z trůnu jen Plíšková. Rumunka Češce moc nevěří

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cestou na tiskovou konferenci po porážce s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a vyřazení z Turnaje mistryň se Rumunka Simona Halepová dozvěděla, že stejně může zakončit rok jako světová jednička. Připravit ji o toto privilegium může jen Češka Karolína Plíšková, pokud by Turnaj mistryň vyhrála.



Před začátkem podniku pro osm nejlepších hráček sezony v Singapuru bylo na post světové jedničky sedm kandidátek, šanci neměla jen Francouzka Caroline Garciaová. Po základních skupinách se okruh zúžil na dvě - Halepovou a Plíškovou .

Současná jednička Halepová, která je oficiálně v čele žebříčku od 9. října, má šanci pozici udržet mimo jiné díky tomu, že její největší konkurentka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska také na Turnaji mistryň nepostoupila ze skupiny. "Teď jsem zjistila, že jsem blízko tomu, abych skončila jako jednička. Myslela jsem si, že budu někde kolem čtyřky po tomhle turnaji, ale teď mám dobrou šanci," řekla novinářům.

Karolína Plíšková během Turnaje mistryň proti Jeleně Ostapenkové
Karolína Plíšková během Turnaje mistryň proti Jeleně Ostapenkové

Šanci vyhrát Turnaj mistryň mají podle ní všechny semifinalistky, mezi nimiž jsou vedle Plíškové také Dánka Caroline Wozniacká, Francouzka Caroline Garciaová a Američanka Venus Williamsová . Halepová bude sledovat, jak se situace vyvine. "Teď jsem ve stejné pozici, jako byla Karolína při Wimbledonu. Budu jenom čekat," poznamenala. Plíšková se světovou jedničkou stala díky ostatním výsledkům pět dní po porážce od Slovenky Magdalény Rybárikové ve druhém kole Wimbledonu.

Už tehdy byla mezi uchazečkami o post světové jedničky také Halepová, která se ale nakonec dočkala až na podzim během turnaje v Pekingu. Považuje to za nejlepší okamžik letošní sezony. Dařilo se jí od dubnového antukového turnaje ve Stuttgartu, první čtvrtrok nepovažuje za příliš povedený.

Dnes se ale šestadvacetiletá Rumunka těšila hlavně na dovolenou. "Od Stuttgartu po dnešek to bylo jako maraton. Mám pocit, že všechna moje energie je fuč. Potřebuji si odpočinout, potřebuji oslavit, co jsem letos dokázala," dodala.

ONLINE: Semifinále Karolína Plíšková - Caroline Wozniacká sledujte v sobotu od 10 hodin ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud