5. listopadu 2017 • 17:40

Životní úspěch Socka. Ovládl Masters v Paříži a zahraje si Turnaj mistrů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký tenista Jack Sock vyhrál Masters v Paříži a vybojoval si už zdánlivě ztracenou účast na Turnaji mistrů. Byť byl na začátku týdne až 24. hráčem v pořadí sezony, dokázal se prodrat mezi postupující osmičku a připravil o cestu do Londýna Španěla Pabla Carreňa. Ve finále v hale Bercy mezi dvěma nečekanými aktéry porazil srbského kvalifikanta Filipa Krajinoviče 5:7, 6:4 a 6:1.



Pětadvacetiletý Sock získal v Paříži třetí letošní trofej a právě to potřeboval, aby se vklínil mezi účastníky londýnského Masters. Krajinovič o tento sen během uplynulých dnů připravil už jiné Američany Sama Querreyho a Johna Isnera, jenže Socka nezastavil.

"Abych byl upřímný, neměl jsem tušení, že bych mohl ještě uhrát Londýn, i kdybych měl tento turnaj vyhrát. Fakt jsem nevěděl, že jsem tak blízko," přiznal rodák z Lincolnu ještě před finále.

To nezačal nejlépe a prohrál s Krajinovičem první set, ale druhý po dvou brejcích získal pro sebe a rozhodující sadu od stavu 0:1 ovládl už bez ztráty gamu.

Po zisku čtvrtého a nejcennějšího titulu v kariéře se Sock posune ve světovém žebříčku do elitní desítky a zakončí ho jako nejlepší tenista z USA. Na Turnaji mistrů se od 12. listopadu představí poprvé.

"Prožívám hrozně moc premiér. Na French Open jsem byl poprvé na grandslamu ve čtvrtém kole, teď mám první titul z Masters, prvně budu v Top Ten a poprvé i na Turnaji mistrů. Emoce jsou nádherné a strašně se těším na oslavu s týmem," řekl Sock při ceremoniálu na kurtu.

Na turnajích Masters je prvním americkým vítězem po sedmi letech. Naposledy to byl Andy Roddick v Miami, od té doby následovala série 69 triumfů tenistů z Evropy.

V Paříži měl přitom Sock už v prvním zápase namále a byl game od vyřazení, protože s Kylem Edmundem otáčel stav 1:5 ve třetím setu. Nakonec se ale v pořadí pro Londýn dostal před devět soupeřů.

Na prestižní akci sezony doplnil Rafaela Nadala, jehož však trápí bolavé koleno, Rogera Federera, Alexandera Zvereva, Dominica Thiema, Marina Čiliče, Grigora Dimitrova a Davida Goffina.

Dvouhra - finále:

Sock (16-USA) - Krajinovič (Srb.) 5:7, 6:4, 6:1.

Čtyřhra - finále:

Kubot, Melo (2-Pol./Braz.) - Dodig, Granollers (7-Chorv./Šp.) 7:6 (7:3), 3:6, 10:6.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud