21. října 2008 • 14:13

Štěpánek se těší na duel se Samprasem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když ještě americký tenista Pete Sampras kraloval na kurtech, Radek Štěpánek si s ním vždy chtěl zahrát, ale nikdy se s ním nepotkal. To se však 1. prosince při exhibici v pražské O2 Areně změní.



Dlouholetý první hráč světového žebříčku ukončil kariéru triumfem na US Open v roce 2002. Devětadvacetiletý Štěpánek se na profesionálním okruhu pohybuje od roku 1996, ale se Samprasem si jen několikrát zatrénoval.

Proto s radostí přijal nabídku k exhibici. "Těším se velice, protože zahrát si proti nejlepšímu hráči historie je pro mě pocta. Vždycky jsem se s ním chtěl potkat, bohužel se mi to během kariéry na turnajích nepodařilo," řekl novinářům po telefonu z letiště v Lyonu, odkud dnes odlétal po pondělním překvapivém vyřazení s Belgičanem Stevem Darcisem.

Do pražské O2 Areny se Štěpánek vrátí po více než roce, loni se zde stal hrdinou vítězné daviscupové baráže se Švýcarskem. "Vzpomínky jsou pořád ještě živé, ta atmosféra byla skvělá. Tenhle zápas bude jiný, je to exhibice," uvedl.

Doufá ve znovu vyprodanou halu a divákům chce nabídnout jedinečnou podívanou. "Uvidí tenis té nejlepší kvality, protože Pete je ve výborné formě. Doufám, že je ještě navíc pobavíme," prohlásil Štěpánek. Patří k vyhlášeným showmanům a má připravené legrácky i pro pražské publikum, které však neprozradil.

Samprase naposledy viděl na turnaji v San Jose, kde slavný Američan hrál exhibiční utkání s Němcem Tommym Haasem. "Podle toho, co jsem viděl, tak by ještě spoustě tenistů hráčů hodně zatopil. Zvlášť na trávě," popsal své dojmy.

I promotérka akce Petra Píchalová-Langrová je přesvědčena, že sedmatřicetiletý Sampras bude v Praze ve skvělé kondici. "Před námi má v sobotu exhibici v Bratislavě s Dominikem Hrbatým a od nás se přesouvá na finále veteránské série do Londýna, takže by měl být ve výborné formě. Podle toho, jaké má požadavky, se chce věnovat hlavně tenisu a regeneraci. Myslím, že diváci určitě uvidí skvělý tenis," uvedla.

Vrátila se z USA, kde dolaďovala Samprasův program s jeho bratrem a manažerem Gusem. Na všem se shodli včetně přijetí u prezidenta Václava Klause. Hlavní hvězda programu měla jen jedeno zvláštní přání. "Pete přiletí s masérem, takže měl požadavek, aby měl masážní stůl na hotelovém pokoji," řekla Píchalová-Langrová.

Sampras je pro pořádající agenturu Česká sportovní nejdražším sportovcem, kterého kdy do České republiky přivezla. Náklady na pořádání akce se pohybují v milionech korun. Exhibice se bude hrát na dva vítězné sety a vstupenky v cenách 290, 390 a 590 korun se začnou prodávat v listopadu.

Články odjinud


Články odjinud