19. ledna 2017 • 19:19

Tipy pro sázkaře: Bayern sestřelí Freiburg, Chomutov odčiní nakládačku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobota je jako stvořená pro sportovní šlágry, tak proč na nich nevydělat pár korun? Pojďte se inspirovat našimi tipy na to, které zápasy by stály za umístění na tiket.



ŠLÁGR DNE:
Freiburg–Bayern (FOTBAL, NĚMECKÁ LIGA) – 20.30
Sázka: 2

Nováček soutěže se vyhřívá na osmém místě tabulky (7 – 2 – 7, 21:27) se čtyřbodovou ztrátou na šesté místo Dortmundu, které znamená vstupenku do příští sezony evropských pohárů. Freiburg umí vozit body z venku, pevný základ svému umístění ale dal v domácím prostředí (5 – 0 – 2, 9:9). Na vlastním stadionu zatím prohrál jen dvakrát. S Wolfsburgem (0:3) a Lipskem (1:4) ovšem prohrál výrazně o tři branky. Bayern není v bundeslize venku nejlepší (5 – 1 – 1, 12:5). Na druhém místě ho, víc než ztráta jednoho bodu, drží skutečnost, že má na hřištích soupeřů odehrány o dva zápasy méně, než nejlepší v této statistice, Lipsko. V předminulé sezoně mnichovský klub ve Freiburgu prohrál 1:2, rok předtím zde remizoval 1:1. Poslední vítězství Bayernu na hřišti dnešního hostitele tak je z listopadu 2012 (2:0).  

Orientační kurz                       1,26:1

Freiburg–Bayern (FOTBAL, NĚMECKÁ LIGA) – 20.30
Sázka: počet branek v utkání – 0 - 3

I když poslední čtyři vystoupení Bayernu ve Freiburgu znamenala jen jedno vítězství (1 – 2 – 1, 4:3), dlouhodobá statistika hraje výrazně podle not favorita. Předchozí výhru na vlastním hřišti nad Bayernem zaznamenal Freiburg v březnu 1996 (3:1). Na vítězství z předloňské sezony tedy čekal devatenáct let. K orientaci v dnešním utkání bohatě postačí pohled do minulých sedmi let. Ať už byly výsledky dnešních soupeřů ve Freiburgu za tu dobu jakékoliv, jedno měly společné – nepadly v nich více, než tři góly. Počasí jistě řekne v dnešním zápase své, stejně jako fakt, že se jedná o první soutěžní utkání po měsíční pauze, a tak se zdá varianta maximálně tří gólů vhodná i dnes. Dodejme, že v sedmi bundesligových zápasech Bayernu venku v této sezoně padly nejvýše tři góly ve čtyřech případech. Stejný počet domácích duelů Freiburgu přinesl tříbrankový „under“ pětkrát.

Orientační kurz                       1,62:1 

TREFY:
Pobřeží slonoviny–DR Kongo (FOTBAL, AFRICKÝ POHÁR NÁRODŮ) – 17.00
Sázka: 10

„Sloni“ v zápase s Togem remizovali 0:0. Pro jednoho z největších favoritů šampionátu to byl sedmý nerozhodný výsledek z uplynulých jedenácti utkání a třináctý duel v řadě bez porážky (6 – 7 – 0, 15:6). V posledních šesti zápasech „slonů“ se jednalo o čtvrtou bezbrankovou remízu. „Doktor Kongo“ měl start do turnaje výborný. Výhra 1:0 nad Marokem byla čtvrtým vítězstvím z posledních šesti utkání (4 – 0 – 2, 11:5). Do dnešního duelu tedy může jít s čistou hlavou. V případě sázek na favorita bychom raději volili dvojtip 1-0.

Gent–Charleroi (FOTBAL, BELGICKÁ LIGA) – 20.30
Sázka: 1

Gent má za sebou šňůru čtyř porážek (3:9), jejíž součástí je i první letošní prohra v belgických soutěžích (s Anderlechtem 2:3). V součtu je nyní domácí bilance Gentu 11 – 2 – 2 (32:15). Ani soused v tabulce, Charleroi, momentálně neoslňuje. Poslední dvě ligová utkání prohrál, aniž by vstřelil gól (v Mechelenu 0:1, s Anderlechtem 0:2). I když Gent v minulých pěti zápasech vstřelil Charleroi vždy jeden gól, 7x v řadě ho neporazil – z toho 3x doma (0 – 2 – 1, 4:6). Jednička by se tedy pro jistotu neměla objevit na všech vašich tiketech. 

Chomutov–Karlovy Vary (HOKEJ, EXTRALIGA) – 17.30
Sázka: 1

„Piráti“ po čtyřech tříbodových zápasech (15:7) dostali nakládačku v Hradci Králové (3:9), a tak by si dnes jistě rádi udobřili fanoušky výhrou v základní hrací době. To se jim povedlo již v prvním domácím souboji s Energií v této sezoně (3:2). Karlovy Vary naposledy dvakrát po sobě venku bodovaly (v Pardubicích 3:2, na Spartě 1:2 po prodloužení) a po poslední domácí výhře 4:1 nad Zlínem se posunuly o bod na předposlední místo (9 – 1 – 7 – 22, 80:126). Devět bodů vzdálené Olomouci se ale dnes asi nepřiblíží.

Kometa Brno–Zlín (HOKEJ, EXTRALIGA) – 18.00
Sázka: 1

Na nedobytné tvrzi Komety našly skulinku krátce za sebou pražská Sparta (2:5) a také Olomouc (1:3), a tak se Brňanům vedoucí dvojice Liberec – Třinec bodově vzdálila. Z pohledu domácích by chtělo proti „beranům“ ze Zlína uhrát tři body, aby se nestal souboj o výhodnější postavení pro play off pro Kometu pomalu ztracený. Z posledních čtrnácti vzájemných zápasů v Brně skončil po šedesáti minutách jen jeden nerozhodně. Pětkrát se radoval Zlín, osmkrát Kometa. Z toho sedmička jejích výher se odehrála v minulých deseti duelech. 

DALŠÍ TIPY:

Bastia–Nice  (fotbal, francouzská liga) – 20.45  02

Breda–Achilles 29  (fotbal, 2. nizozemská liga) – 20.00  1

Liberec–Plzeň  (hokej, extraliga) – 18.00  1         

Krakow–Orlik Opole  (hokej, polská liga) – 18.30  1

Gap–Štrasburk  (hokej, francouzská liga) – 20.30  1

Vysoké Mýto–Hradec Králové  (futsal, 1. liga) – 20.00  1 

CRAZY TIP:
Německo–Chorvatsko (HÁZENÁ, MISTROVSTVÍ SVĚTA) – 17.45
Sázka: 02

Od olympijského semifinále s Francií (28:29) Německo devětkrát po sobě zvítězilo (skóre +89). Čtyři z těchto výher jsou z aktuálního světového šampionátu a pro Němce znamenají první místo v základní skupině C. Rovněž Chorvaté jsou jistými potupujícími. Stejně jako dnešní soupeř naposledy prohráli na Olympiádě. Po čtvrtfinálové porážce s Polskem (27:30) nastoupili k šesti duelům. Byli v nich rovněž stoprocentní, jen skóre z nich mají o poznání horší (+36). Zdálo by se, že Chorvatsko nemá na Němce v dnešním souboji nárok. Jenže s dnešním rivalem jsou na tom Chorvaté historicky lépe (4 – 1 – 1, +7). Poslední tři zápasy vyhráli – dvakrát o tři a naposledy, před dvěma lety na MS v Kataru, o pět branek. Dnes jsou ale výraznými kurzovými outsidery, a tak jsou na ně vypsány zajímavé kurzy i v případě dvojtipu 0-2.

VÍTE, ŽE:

Z posledních osmi utkání v Bastii bodovali fotbalisté Nice třikrát (2 – 1 – 5, 8:11); jen při loňské výhře 3:1 vstřelili více, než jeden gól.

Hokejisté Plzně se v minulých čtyřech zápasech na ledě soupeře pokaždé radovali z výhry za tři body (14:6).

V předchozích sedmnácti brněnských duelech Komety se Zlínem viděli diváci čtrnáctkrát alespoň čtyři branky.

Hokejisté Krakowa porazili tým Orlik Opole devětkrát za sebou (53:18), doma s ním mají v sedmi duelech stoprocentní bilanci (41:9).

 

TIKET:

Při sestavení akovky s kurzem kolem 2,00:1 bychom se dnes mohli zaměřit například na český hokej.

Chomutov–Karlovy Vary  1  kurz 1,50

Liberec–Plzeň  1  kurz 1,58

celkový kurz 2,37

Vklad  1 000,- Kč      

Možná výhra  2 370,- Kč

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud