18. května 2011 • 16:30

Šéf Sparty Křetínský: Slavii půjčil 25 milionů!

Autor: Blesk Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Daniel Křetínský, který každý rok odepisuje ve fotbalové Spartě v průměru přes sto dvacet milionů korun, rozjel byznys i v Edenu. S velkou pravděpodobností ziskový. Podle informací, které Blesk získal od dvou zdrojů, půjčil fotbalové Slavii 25 milionů korun. Zástavou jsou práva na tři momentálně nejlépe prodejné hráče červenobílých: Čelůstku, Černého a Jandu.



Blesk.czO zákulisní snaze Křetínského směřující k záchraně Slavie se mluví už déle. Informace o dobře jištěné pětadvacetimilionové investici je ale novinkou.

„Pokud se ani jeden z tria Janda, Čelůstka, Černý v létě neprodá, nejméně dva z nich prostě přestoupí do Sparty,“ uvedl zdroj Blesku.

Ředitel Slavie Miroslav Platil prostřednictvím mluvčího Zlámala transakci popřel. Vyjádření Daniela Křetínského se nepodařilo získat.

Podobný bleskový kšeft Slavia už realizovala loni v listopadu. Tehdy jí majitel jabloneckého klubu Miroslav Pelta poslal deset milionů za většinový podíl na přestupu Hlouška.

Ten byl pak promptně prodán Kaiserslauternu a Pelta získal profi t v desítkách procent. Ani tehdy nebyl Platil ochoten potvrdit »prodej« Hlouška, to udělal Pelta.

Z tria Čelůstka, Černý, Janda první dva pojedou v červnu na mistrovství Evropy do 21 let v Dánsku, které je mimo jiné elitní burzou fotbalových talentů.

Dluhy zničená Slavia, kterou se nyní snaží přivést aspoň k zisku profesionální licence firma Natland, ale potřebuje peníze právě teď. Klub se včera odvolal proti neudělení licence, bez které nelze hrát první ani druhou ligu. Svaz odvolání projedná v úterý 24. května.

Koreš se raduje z vedoucí brank
Koreš se raduje z vedoucí brank

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud