12. ledna 2010 • 05:00

Hudler vzkázal Růžičkovi: Jsem v šoku!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šok po svém nezařazení do olympijského výběru utrpěl Jiří Hudler. Přiznal to v rozhovoru pro deník Sport Express.



Pětadvacetiletý útočník Dynama Moskva se v krátkém interview vůbec poprvé vyjádřil k Růžičkově sestavě pro Vancouver.

Reportér ruského listu Hudlerovi nejprve nastínil, že on i řada expertů v Rusku jsou z jeho opomenutí v šoku. Stejně to vidí i Hudler. „Můžu říct, že jsem měl úplně stejné pocity,“ odpověděl reprezentant.

Ta věc jej evidentně zasáhla. „Nerozumím tomu, proč nejsem v sestavě. Samozřejmě, že není jednoduché se nad tím povznést.“

Pětadvacetiletý centr předpokládal, že nominaci má jistou. Jednak kvůli své úspěšné minulosti v dresu Red Wings a také díky aktuální výkonnosti.

„Dvakrát se mi podařilo hrát finále Stanley Cupu s hráči, kteří prošli nejednou olympiádou. Od nich přesně vím, co takový turnaj obnáší,“ vykládal Hudler.
Nosit na sobě i nyní soupravu Detroitu, nepochyboval by o své účasti na únorových Hrách. „S tímto názorem souhlasím.“

Do ještě hlubšího rozboru se Hudler nechtěl pouštět. „Takové je trenérovo rozhodnutí. Nerad bych tu rozebíral téma, zda se hodím do jeho pojetí, nebo co všechno v tom (opomenutí) hrálo roli. Jsem hráč Dynama a můžu všechny ujistit, že na mé hře se tahle věc neprojeví,“ přislíbil s tím, že vynechání jeho jména v seznamu vyvolených mu nevezme chuť fandit u televize svým krajanům.

Smutný Hudler po neproměněném trestném stříleníFoto Jaroslav Legner (Sport)

Ačkoli Hudler v létě podepsal Dynamu dvouletý kontrakt a nemá důvod si na něco stěžovat, v zákulisí KHL se šíří zprávy, že smlouvu nedodrží a po sezoně odejde zpět do NHL.

„V Dynamu se mi líbí, mám šanci hrát přesilovky, oslabení, nechci Dynamo podvést. Co se týká Detroitu, mluvil jsem s několika bývalými spoluhráči. Před koncem roku jsem se bavil i s generálním manažerem Ken Hollandem. A co bude dál? Bez komentáře…“

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud