27. února 2010 • 08:10

Chtělo to ještě pár minut, litoval Šatan

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slovenska v semifinále olympijského turnaje prohráli s Kanadou 2:3, ale v závěrečných deseti minutách favorita pořádně potrápili. Dvěma góly dokázali snížit náskok domácí reprezentace na minimum a moc nechybělo, aby si v posledních vteřinách vynutili prodloužení. Útočník Miroslav Šatan po skončení duelu litoval, že se ještě chvíli nehrálo.



"Kdybychom měli ještě pár minut...," litoval Šatan v rozhovoru s novináři. "Bylo to blízko. Chyběl nám jeden gól, který jsme skoro v závěru dali," poukázal na střelecký pokus Pavola Demitry, jenž v závěrečných vteřinách jen těsně minul poodkrytou kanadskou branku.

Slovenská pohádka končí, do finále jde Kanada >>
Slováci se chystají na smršť kanadských "goril" >>
Semifinálové utkání jsme sledovali online >>


Cestu Slováků do vysněného finále Kanaďané zkomplikovali už v první třetině, ve které jim dali dva góly. "Možná jsme na začátku hráli moc opatrně a měli z domácích příliš respekt," připustil Šatan. Zámořští hráči se přitom neprosadili z vyložených gólových akcí, ale brankáře Jaroslava Haláka překonali tečovanými střelami. "Škoda, že my jsme takové góly nedokázali dát," uvedl Šatan.

Podle vítěze Stanleyova poháru z minulé sezony v dresu Pittsburghu bylo utkání od začátku velkou taktickou bitvou. "Po této stránce to byl z obou stran velmi dobrý zápas, moc přečíslení tam nebylo," řekl Šatan.

Kanada oslavuje branku, kterou Getzlaf zvýšil už na 3:0
Kanada oslavuje branku, kterou Getzlaf zvýšil už na 3:0


Slováci se do útoku začali více tlačit až s blížícím se koncem duelu. "Čekali jsme na kontaktní gól, nechtěli jsme to otevřít a dostat čtvrtý. Proto jsme byli opatrní. Když se nám podařilo snížit, zvýšila se naše motivace i sebedůvěra. I tlak se zvýšil a oni se začali bát o výsledek," uvedl Šatan.

Svěřence trenéra Jána Filce čeká už dnes zápas o třetí místo proti Finsku. Podle Šatana se na něj Slováci i přes semifinálové zklamání připraví dobře. "Mužstvo je dostatečně zkušené, abychom se dali rychle do kupy a hlavně si oddechli," řekl. S motivací Slováci mít problém nebudou. "Pro nás je to první šance hrát o medaili na olympiádě. O motivaci není potřeba mluvit," řekl světový šampion z roku 2002.

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud