1. března 2010 • 10:24

Prezident Obama dluží kvůli Crosbymu basu piv

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se americkým hokejistům povedlo v čase 59:35 vyrovnat finále s Kanadou na 2:2, v Bílém domě se ozval hurónský řev. Tým USA měl v neděli jednoho velmi zapáleného fanouška – nikoho menšího než Baracka Obamu.



Americký prezident se s kanadským premiérem vsadil o basu piv, že zlato získá jeho tým. Nakonec ale sázku kvůli Crosbyho trefě v prodloužení přece jen prohrál.

Sidney Crosby se zlatou olympijskou medailíFoto ČTK/AP
Crosby poslal Kanadu do nebe: Je to jako ve snu »
Sidney Crosby se raduje z rozhodujícího gólu ve finále olympijských herFoto ČTK/AP
Hokejová Kanada slaví. Crosby trefil zlato »

Prezident Obama nemá k hokeji nějak výjimečný vztah. V Bílém domě sice přijímal pittsburghské šampiony Stanley Cupu, sám toho ovšem s hokejkou nikdy moc nepředvedl. Tak jako tak - teď se nechal zatáhnout do velké hokejové hry.

Oslavy hokejového zlata na pozadí s olympijským ohněmFoto ČTK/AP

Návrh zněl: Když finále vyhraje Crosby a spol., zaplatí Obama svému protějškovi basu kanadských piv Molson. Pokud se bude radovat mužstvo kouče Wilsona, pak je na kanadském premiérovi Stephenu Harperovi, aby do Bílého domu doručil basu pennsylvánského ležáku Yuengling.

Kanada vyrazila slavit zlato do ulicFoto ČTK/AP

Nakonec je šťastnější Harper. I v kanadské kabině, kam přišel po zápase zlatému týmu poblahopřát, se rozplýval: „Už se moc těším, až mi Obamova zásilka přijde.“ Amerického prezidenta tahle legrace přijde na 43 dolarů a 20 centů, především si ale kvůli tomu leccos vyslechne.

A podobně na tom bude i jeho mluvčí, který se kvůli olympijskému finále rovněž vsadil se svým kanadským kolegou. Jelikož očekávaný duel dopadl 3:2 pro Kanadu, Obamův mluvčí Robert Gibbs musí na příští tiskovou konferenci přijít v dresu s javorovým listem.

Kanadští fanoušci zuřivě slaví zlatou medaili z hokejového turnaje
Kanadští fanoušci zuřivě slaví zlatou medaili z hokejového turnaje

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud