1. března 2010 • 11:07

Demitra? Byl prý lepší než Crosby i Ovečkin

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani Jágr, ani Ovečkin, ani Crosby. Všechna tahle přeslavná jména trumfnul při olympijském turnaji ve Vancouveru bezvlasý slovenský chlapík Pavol Demitra. Právě on se na rozdíl od výše zmíněných dostal do All Star týmu „Turnaje století“. Pro Slováky to je malý hojivý fáč na to, že po skvělé jízdě nakonec skončili bez medaile.



Po prvním zápasu olympiády to vypadalo, že jestli se Demitra na tomhle turnaji něčím zapíše, pak svým stěžováním. Vyhlášený gentleman po utkání s výběrem Vladimíra Růžičky překvapil, když se pustil do velké kritiky: „Češi hrozně simulovali, nemohli jsme se jich ani dotknout, aby hned nespadli.“

České fanoušky tím nazlobil, postupem času museli ale i oni uznat, že 35letý hráč Vancouveru předvádí na svém domovském ledu úžasné kousky. S deseti body se stal vůbec nejproduktivnějším hokejistou olympiády, důležitou trefu zajistil třeba proti Švédsku, mazáckým nájezdem rozhodl utkání proti Rusku ve skupině.

Krásný nájezd v podání slovenského útočníka.Foto ČTK

Škoda jednoho bodu, který nakonec těsně nepřidal – do konce semfinále s Kanadou chyběly jen vteřiny, když málem vyrovnal na 3:3. Střelu bohužel vytěsnil domácí brankář Luongo.

Spolu s Demitrou se do All Star týmu dostali brankář Ryan Miller, obránci Brian Rafalski a Shea Weber, útočníci Jonathan Toews a Zach Parise. Nejplatnějším hráčem celého turnaje byl novináři vyhlášen americký gólman Miller.

 

All-Star Team olympiády:
Brankář: Ryan MILLER (USA)
Obránci: Brian RAFALSKI (USA), Shea WEBER (CAN)
Útočníci: Pavol DEMITRA (SVK), Jonathan TOEWS (CAN), Zach PARISE (USA)
Nejplatnější hráč: Ryan MILLER (USA)

Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje:
Brankář: Ryan MILLER (USA)
Obránce: Brian RAFALSKI (USA)
Útočník: Jonathan TOEWS (CAN)

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud