1. března 2010 • 14:20

Slováci lákají kanadského kouče. Přijde čechobijec?

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle by bylo něco. Slovenské hokejisty možná na nadcházejícím světovém šampionátu v Německu povede kanadský trenér. Podle informací dobře informovaných zdrojů to uvedlo pondělní vydání Denníku Šport.



Slováci mají za sebou na rozdíl od českých příznivců skvělý turnaj, na olympiádě ve Vancouveru skončil jejich výběr na 4. místě. Přesto se teď za východními hranicemi nemluví o ničem víc, než o případném nástupci trenéra Jána Filce. Nic na tom nemění fakt, že uznávaný doborník má u národního týmu smlouvu až do června 2010.

Smutná slovenská střídačka.Foto ČTK

Kdo místo něho? Slovenští novináři spekulují, že nazrál čas pro angažování kouče z Kanady. A že je to díky kontaktům jejich zámořské spojky Václava Nedomanského docela reálné! Slováci prý takhle rokují třeba s Andym Murraym, známým „čechobijcem“ z mistrovství světa 1997.

Muž s přísnou tváří tehdy nechal od svých kanadských svěřenců seřezat všechny Čechy, kteří byli zrovna na ledě. Dva Kanaďané na jednoho Čecha, to byla tenkrát běžná scénka. Zatímco český kouč Ivan Hlinka držel své hokejisty na střídačce co to šlo, Murray své hráče o to víc hecoval do boje.

"Je to nejhorší trenér Kanady za poslední roky," zlobil se Hlinkův asistent Slavomír Lener. "Murray není dobrý člověk. Nevím, zda toho pána ještě někdy pozdravím."

Jak kouč Murray nechal v rcoe 1997 zmlátit Čechy:

Nejhorší kouč Kanady? Už dávno to neplatí. S národním týmem hned třikrát vyhrál mistrovství světa. A prosadil se i v NHL. Naposledy vedl St.Louis, na začátku roku ale v klubu dostal výpověď. Pro Slováky by byl dobrou volbou, jelikož už dřív vedl na klubové úrovni Demitru, Nagye, či Handzuše. Proč ho tedy neoslovit?

Šatan střílí přes Pitkanena.Foto ČTK

Případných adeptů přesto může být víc. Jako úspěšný kouč Ralph Krueger, který dlouhé roky vedl Švýcarsko: Sice míří k německé reprezentaci, žádnou smlouvu však zatím nepodepsal. Nebo Američan Glen Hanlon, jenž docela nedávno trénoval Bělorusko.

Současný slovenský trenér Filc se k celé záležitosti zatím nevyjádřil. Do vlasti se z olympiády vrací až 9. března, do té doby všechno zůstává otevřené. „Až nejbližší dny ukáží, co bude dál,“ tvrdil.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud